Мінфін - Курси валют України

Встановити
CCLOAN
Зарегистрирован:
21 квітня 2020

Последний раз был на сайте:
14 березня 2023 о 01:57
Подписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
6 грудня 2021, 11:28

Чи варто брати кредит, щоб інвестувати? 

Для того, щоб відповісти на поставлене запитання, необхідно чітко розуміти, що таке кредит, і що таке інвестиція. Інвестиціями називають розміщення капіталу з метою отримання прибутку. Будь-яка інвестиція несе певний ризик. Кредит – це взяття грошей у борг під відсотки.

Дійсно, при інвестиції інвестор віддає свої гроші в надії отримати прибуток. При кредитуванні позичальник бере чужі гроші на час, зобов’язуючись їх повернути через певний термін разом з відсотками. Чи можливий такий варіант, за якого буде вигідно взяти кредит з метою його інвестиції? У теорії, так, такий варіант можливий.

Де взяти кредитні гроші

Оформити короткостроковий кредит можна без проблем в мікрофінансової організації (МФО). Зазвичай, перший кредит в МФО складає до 20 000 грн оформляє під 0,01% на термін до 30 днів. За таких умовах позичальник може розмістити кредитні кошти протягом місяця на депозиті в банку і отримати невеликий прибуток.

Куди інвестувати

Інвестуючи кредитні гроші, позичальник-інвестор повинен правильно оцінити потенційні ризики інвестування. З одного боку, він повинен інвестувати гроші в ту область або галузь, яка дасть прибуток більше процентної ставки по взятому кредиту. В іншому випадку, інвестування кредитних коштів буде збитковим.

Однак, чим вищий потенційний прибуток під час інвестування, тим вище ризики. Тут слід дотримуватися золотої середини, щоб і «вовк був ситий, і вівці – цілі». Найбільш популярні напрямки для інвестування коштів:

  1. Ощадний рахунок – основний інструмент для вкладення коштів. Недоліком ощадного рахунку є низька процентна ставка.
  2. Депозит – низька процентна ставка, але вище, ніж в ощадного рахуноку. Є короткострокові і довгострокові депозити, але чим довше депозит, тим вищий прибуток.
  3. Інвестиційні фонди – рекомендуються людям без досвіду і знань в області вкладення коштів. У цьому випадку фахівці фонду збирають капітал в інвесторів, щоб інвестувати його далі. Прибуток розподіляється між власником грошей і інвестором. Розміщення грошей в інвестиційному фонді дуже ризиковане, оскільки фонд в першу чергу піклується про інвестування, а не про безпеку грошей інвесторів.

Висновок

Розглядаючи різні варіанти інвестування кредитних коштів, можна рекомендувати наступні напрямки:

  • Гру на фондовій біржі – цей вид підійде тільки досвідченим трейдерам, які добре розбираються в роботі фондових бірж і мають досвід роботи. Головна перевага фондових бірж – за вдалої угоди можна отримати хороший прибуток в короткі терміни.
  • Інвестиції в нерухомість є досить безпечним видом інвестування, але такий вид діяльності потребує великого капіталу і тривалих термінів інвестування.
  • Валютна біржа – найбільш простий і доступний вид інвестування, який також вимагає від клієнта певних знань і навичок роботи. Досвідчені інвестори можуть спробувати свої сили на форексі, тобто на світовому валютному ринку.
Просмотров: 1631, сегодня — 2
Следить за новыми комментариями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися