Мінфін - Курси валют України

Встановити
CCLOAN
Зарегистрирован:
21 квітня 2020

Последний раз был на сайте:
14 березня 2023 о 01:57
Подписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
10 вересня 2020, 16:25

Особливості кредитування сільського господарства

Аграрний бізнес – це одна з найбільш сприятливих областей для інвестування грошей. Банки охоче видають кредити для сільського господарства, оскільки в Україні максимально сприятливі умови для вирощування різних рослинних культур, а також в нашій країні добре розвинені аграрні традиції.

На сьогодні сільськогосподарські кредити мають відносно високі процентні ставки. Але, як державні, так і приватні фінансові компанії пропонують позичальникам найрізноманітніші кредитні програми, що дає можливість заощадити. У більшості випадків гроші видаються на придбання сільськогосподарського обладнання, техніки, кормів для тварин, посівного матеріалу, медпрепаратів, добрив і так далі. Як видно, витрати в аграрній галузі чималі, тому фермери намагаються звертатися в ті кредитні компанії, де можна отримати в борг значну суму грошей під доступний відсоток і на тривалий термін.



Де можна взяти кредит для розвитку аграрного бізнесу?

Кредит для розвитку або відновлення сільськогосподарської діяльності сьогодні можна взяти практично в кожному банку України. Якщо говорити про частку коштів, яка залучена під сільське господарство в кожної фінансової компанії, цей показник становить приблизно від 20% до 60%. Це обумовлено тим, що аграрний бізнес – перспективна галузь діяльності людини. Крім цього, розвиток фермерства дає можливість значно збільшити кількість робочих місць, а також стабілізувати реалізацію екологічно чистих продуктів на ринку.

Кредитування сільського господарства – це банківські продукти, які розроблені з урахуванням специфіки аграрного бізнесу. Повернення грошових коштів при оформленні таких позик має певні відмінності від класичних споживчих кредитів. Тут враховується рівень доходу фермерського господарства, сезонний фактор та інші специфічні відмінності кожного окремого позичальника.

Процедура оформлення кредиту на розвиток фермерської діяльності

Перш ніж видати кредит на розвиток аграрного бізнесу, банк повинен оцінити всі плюси та мінуси такого кредитування. Перш за все проводиться оцінка основних цілей, для реалізації яких беруться гроші. Це говорить про те, що немає єдиного механізму, а кредити для аграрного бізнесу видаються виключно в індивідуальному порядку. Але, для того, щоб отримати позику, кожен позичальник повинен відповідати таким критеріям:

  • З моменту реєстрації фермерського господарства (суб’єкта господарювання) повинно пройти не менше, ніж вісімнадцять місяців.
  • Позичальник повинен надати представникам фінансової компанії всю необхідну інформацію щодо діяльності аграрної компанії, її специфіки тощо.
  • Позитивна кредитна історія позичальника. Якщо цей показник залишає бажати кращого, у видачі кредиту може бути відмовлено або буде надана мінімальна сума грошей на короткий термін.


Беручи до уваги всі перераховані чинники, можна зробити висновок, що отримати кредит в банку на розвиток аграрного бізнесу не так вже й просто. Якщо вам необхідна певна сума грошей для закупівлі посівного матеріалу або техніки, можна оформити мікрокредит у МФО. Тут позики видаються без перевірки кредитної історії, застав і поручителів. Щоб стати клієнтом таких сервісів, досить зайти на сайт мікрофінансової компанії, завантажити копію паспорта та ІПН, вказати номер банківської карти та активну електронну пошту. У більшості випадків мікропозики видаються протягом 15-20 хвилин без глибоких перевірок і з мінімальним відсотком відмов.

Просмотров: 515, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися