Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 квітня 2024, 14:12

У Польщі продовжать захист українським біженцям без паспортів

Польща продовжить захист для українських біженців, який поки діє лише до 30 червня. Тимчасовий захист також пообіцяють надати українцям без паспортів. Про це в ефірі TVN24 заявив голова МВС Польщі Марчін Кєрвінський, який також відповідає в тому й числі за міграційну політику легалізацію іноземців, повідомляє ukrayina.pl.

Польща продовжить захист для українських біженців, який поки діє лише до 30 червня.
Фото: pixabay.com

Читайте «Мінфін» в Instagram: головні новини про інвестиції та фінанси

«Ми знайдемо спосіб, щоб розв'язати цю проблему. Нам треба діяти мудро і раціонально. Всі речі, які стосуються українців у Польщі прописані в законах. Ми продовжимо захист для українських біженців, який поки діє лише до 30 червня», — заявив він.

Кєрвінський зазначив, що Польща буде охороняти права біженців і не передасть їх приватні дані.

«Ті, хто не матимуть паспортів будуть підлягати тимчасовому захисту. Польща буде охороняти їх права і нікому не передасть їх приватних даних, в тому ч ислі Україні», — сказав він.

Читайте також: Українці можуть залишатися у Німеччині і з недійсним паспортом

Нагадаємо

МЗС України вирішило з 23 квітня 2024 року призупинити надання консульських послуг для українських чоловіків віком від 18 до 60 років, які перебувають за кордоном (за винятком заяв про оформлення посвідчень особи на повернення в Україну).

Коментарі - 7

+
+208
eljaaff
eljaaff
26 квітня 2024, 14:25
#
Это конечно все вызывает жуть и оторопь. Складывается ощущение что спала маска и мы на протяжении полугода все увидели истинное лицо государства по отношению к своему населению (именно население)… ужас… что б чужое государство было лояльно не важно по каким причинам, но оберегало чужих сильнее чем своя же ненька…
+
+43
Riojas
Riojas
26 квітня 2024, 14:35
#
При этом не забывая клеймить позором людоедское отношение рф и беларуси к собственным гражданам.
+
0
preyvanamor
preyvanamor
26 квітня 2024, 17:48
#
Ти не плутай режим зеленського з Україною!
режим зеленського-єрмака і Україна — це дві великі різниці!
+
+30
bonv
bonv
26 квітня 2024, 14:41
#
«Якщо не бачите себе українцем — то здавайте паспорт»: Безугла про припинення консульських послуг. Народна депутатка Мар’яна Безугла вважає, що військовозобов'язані українські чоловіки, які перебувають за кордоном, мають виконувати свій обов’язок щодо захисту Батьківщини. В інакшому разі — відмовлятися від українського громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту «Тема з Мосейчук» на youtube-каналі Наталії Мосейчук. Скажу свою особисту думку: якщо ви не бачите себе українцями — то здавайте паспорт і йдіть звідти. Залишайтеся в іншій країні", — сказала нардепка. Їй заперечили інші учасники ефіру. Зокрема, військовий експерт, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко попередив, що такі дискусії під час війни — дуже небезпечні. «Відштовхнути завжди легше. Бо буде, як в росії — ці погані, а ці хороші. Потрібно знайти таку формулу, яка дуже складна. І правильної відповіді, як її знайти, немає. Щоб, з одного боку, людей мотивувати повернутися, а з іншого — не змусити їх бігти здавати паспорти», — сказав він. Мусієнко наголосив, що розділ українців на категорії лише послабить Україну. Наталія Мосейчук зауважила, що владі потрібно зрозуміти — така категорія українців теж є і за них треба боротися.
+
+96
SamBB
SamBB
26 квітня 2024, 16:13
#
Саме смішне в тому що ці мразі йшли у владу під лозунгом «просто пєрєстать стрілять» та при повному сприянні проросійських сил, а тепер такі всі перевдягнулись у вишиванки і навчають як країну потрібно любити…
+
0
Kankakee
Kankakee
26 квітня 2024, 17:30
#
А якщо я не бачу Безуглу депутаткою то мені що треба зробити? Бо без виборів вони усі скоро зовсім пустяться берега 🤦‍♂️
+
+30
Riojas
Riojas
26 квітня 2024, 21:23
#
Попробуй его ещё сдать…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися