Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 квітня 2024, 9:03

Експерти назвали 3 фактори, які можуть зірвати ралі золота

Подальше зростання цін на золото вразливе, як вважають експерти, пише Business Insider.

Подальше зростання цін на золото вразливе, як вважають експерти, пише Business Insider.►Читайте телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новиниЩо кажуть експертиЗростанню не сприяють фундаментальні показники: прибутковість казначейських облігацій зростає, долар зміцнюється, а монетарна політика ФРС залишається жорсткою.
Фото: depositphotos

►Читайте телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новини

Що кажуть експерти

Зростанню не сприяють фундаментальні показники: прибутковість казначейських облігацій зростає, долар зміцнюється, а монетарна політика ФРС залишається жорсткою. Нещодавнє зростання жовтого металу було викликане ефектом «наздоганяючого розвитку» з огляду на відставання цін на метал минулого року.

Ряд аналітиків передбачає мінімальне подальше зростання золота, яке дуже вразливе перед падінням.

Читайте: Золото оновило історичний максимум: чому його позиції вразливі

Що може «обвалити» золото

По-перше, ціни на золото рухаються назад пропорційно до процентної ставки, що робить метал уразливим для грошово-кредитної політики ФРС. На сьогодні здається дедалі ймовірнішим, що ФРС утримуватиме ставку на вищому рівні, щоб стримати інфляцію.

По-друге, золото падає в ціні на тлі зростаючої прибутковості казначейських облігацій з огляду на те, що воно не приносить відсотків, і його привабливість постраждає від інструментів з фіксованим доходом, таких як державні облігації, оскільки вони можуть запропонувати великий прибуток з невеликими ризиками.

Читайте: НБУ не скуповує золото, як інші центробанки світу, а переплавляє брухт. Скільки важить золотий запас України

По-третє, сильний долар США — також традиційна перешкода для золота.

Нагадаємо

Раніше Мінфін писав, що ціни на золото можуть злетіти до $3500 за унцію до кінця 2025 р., якщо інфляція почне зростати.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 2

+
0
potator
potator
11 квітня 2024, 10:04
#
Для того чтоб простому люду не нужно было копить на обручальное кольцо 10 лет был придуман биткоин
+
0
Criptor82
Criptor82
11 квітня 2024, 13:18
#
Те що пишуть експерти Бізнес Інсайдер — повне фуфло. ФРС почав підвищувати ставки в 2022р. і наразі вони на максимумі в 5.5% з літа 2023р., прибутковість казначейських облігацій теж зростала, долар зміцнювався, а ціна на золото лише в осені 2022 короткостроково знизилась менше 1700$ і зараз незважаючи на монетарну політику ФРС — б’е рекорди. Бо крім процентної ставки ще є дефіцит бюджету, державний борг, війна на БС, роздуті індекси, високе кредитне навантаження населення, яке потягне банки на дно. Тому золото тільки вверх, інколи треба керуватись здоровим глуздом, а не чужими думками експертів, яким невідомо хто проплачує. Проблеми описані в фільмах «На межі ризику» та «Гра на пониження» нікуди не ділись. У світі великі проблеми, і потрібно перезавантаження. В такий час краще за золото, нічого не має.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися