Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 квітня 2024, 13:14

Tesla передумала випускати дешевий електромобіль й зосередиться на роботаксі — ЗМІ

Tesla відмовиться від випуску давно обіцяного недорогого електромобіля, на який інвестори розраховували для розширення присутності компанії на масовому авторинку. Про це пише Reuters із посиланням на джерела.

► Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новини

«Наказ Ілона — повністю зосередитися на роботаксі», — повідомив співрозмовник агентства, який був присутній під час оголошення рішення співробітникам.

Інвестори і споживачі чекають на недорогу модель Tesla вже майже 20 років — у генеральному плані компанії, який Маск опублікував у 2006 році, йшлося про те, що прибуток від розкішних моделей піде на фінансування недорогого сімейного авто. Найдешевша з наявних моделей Tesla коштує 39 тисяч доларів. Очікувалося, що довгоочікувана новинка коштуватиме близько 25 тисяч доларів.

Зазначається, що різкий розворот стався, коли Tesla зіткнулася з конкуренцією з китайськими виробниками, які наповнили ринок електрокарами за ціною лише 10 тис доларів. Створення роботаксі, на якому вирішила зосередитися Tesla, стане більш складним і ризикованим завданням.

Також повідомляється, що попереду у Tesla кілька судових розглядів у США, пов'язаних зі смертельними аваріями за участю її автомобілів з функцією автопілота. Перший позов компанії вдалося виграти — присяжні визнали, що ДТП сталася з вини водіїв.

Коментарі - 4

+
+15
bonv
bonv
6 квітня 2024, 13:15
#
Ціни на Теслу і так обвалилися…
+
0
preyvanamor
preyvanamor
7 квітня 2024, 0:14
#
Сталось чудо і миска вперше в історії виконав свою обіцянку і почав продавати електрокар за 35 т баксів.
ціна на модель У з заводу обвалилась до 34 т (після 7,5 т податкової знижки від уряду сша), бо їх ніхто вже не купує і на складах зібралось десятки тисяч НЕпроданих моделей У!
+
0
innapcholko
innapcholko
7 квітня 2024, 8:00
#
Все равно уже не конкурент сяоми
+
0
neverice
neverice
7 квітня 2024, 15:13
#
Сфера роботаксі досить цікава — за місяць кожна машина може приносити близько $5 тис в США (зарплата таксиста плюс паливо). А це практично співрозмірно з маржею на виробництві одного авто. Але роботаксі ще повноцінно не дозволені, тому ємність ринку доволі обмежена.
Та вклад свій в електрифікацію транспорту все одно внесе непоганий.
Хоча і дивно, що фактично здався у боротьбі з китайцями.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися