Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 березня 2024, 13:05

НБУ хоче навчити населення захищатися від хакерів: інформаційна кампанія розпочнеться у травні із залученням банків

Національний банк у травні-липні 2024 року проведе інформаційно-просвітню кампанію з кібербезпеки, цільовою аудиторією якої стане населення, яке користується платіжними послугами. Про це НБУ повідомив банки у своєму листі № 13−0007/18549.

► Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новини

Що відомо

«Сучасна повномасштабна війна триває не лише на полі бою, а й у кіберпросторі. Для підготовки кібератак хакери експлуатують довіру населення, використовуючи важливі населення теми, включаючи тему фінансів. Тому під небезпекою також опиняються споживачі грошових послуг», — пояснюється мотивація регулятора.

У документі Нацбанку йдеться про те, що під час кампанії він планує пояснювати людям, як їм захищати свої акаунти, комп'ютери, смартфони та інші пристрої від зовнішнього втручання. А також, як перевіряти сайти, на яких користувачі вводять свої платіжні дані, файли, мобільні програми та інші програми перед завантаженням, як правильно використовувати публічну та домашню Wi-Fi мережі, як піклуватися про програмне забезпечення на власних пристроях та інші правила безпечної поведінки віртуальний простір.

При цьому у листі повідомляється про підготовку навчальних матеріалів для шкіл, тобто до неї збираються залучати і дітей.

Яке інформаційне охоплення матиме вся кампанія і який бюджет НБУ на неї відводить — не уточнюється.

При цьому регулятор закликав банки приєднатися до неї та поширювати вироблений ним контент. А також створювати свій: навчальні ролики, плакати, статті.

Коментарі - 1

+
+45
bonv
bonv
18 березня 2024, 13:23
#
Влада буде навчати як захищатися від влади?:) ©
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися