Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 червня 2022, 18:41

Фонд гарантування: на Мегабанк претендують два потенційні інвестори

Два потенційні інвестори зацікавлені придбати визнаний неплатоспроможним Мегабанк. Вони подали заявки на допуск до участі у відкритому конкурсі, оголошеному Фондом гарантування вкладів. Про це повідомила пресслужба ФГВФО.

►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіна» у фейсбуці: головні фінансові новини

Потенційні інвестори

Допуск до участі у конкурсі означає, що потенційний інвестор має право ознайомитися з інформацією щодо банку в інформаційній кімнаті та ухвалити рішення щодо наступного кроку.

Відповідно до визначеної нормативно-правовими актами процедури, наступним кроком є подання до Фонду гарантування зацікавленими інвесторами конкурсних пропозицій для участі у відкритому конкурсі з метою виведення Мегабанку з ринку у спосіб інший, ніж ліквідація банку.

Читайте також: Фонд гарантування розпочав виплати вкладникам Мегабанку

22 червня виконавча дирекція Фонду прийняла рішення про продовження строку тимчасової адміністрації в банку на один місяць до 2 серпня, і разом з тим до 7 липня продовжено строк подання конкурсних пропозицій зацікавленими інвесторами.

Також продовжено можливість для інших зацікавлених інвесторів для подання заявок на допуск до участі у відкритому конкурсі до 30 червня (включно).

Метою оголошеного відкритого конкурсу є пошук найменш витратного для Фонду та найкращого для вкладників і кредиторів способу виведення банку з ринку, та інвестора, охочого і здатного цей спосіб реалізувати.

Законом передбачено кілька варіантів — від продажу банку у цілому до передачі частини його активів та зобов’язань.

Читайте також: Мегабанк виводять із ринку: як, коли та скільки отримають його вкладники

Нагадаємо

3 червня Правління Нацбанку ухвалило рішення про віднесення АТ «Мегабанк» до категорії неплатоспроможних у зв’язку з неприведенням банком своєї діяльності у відповідність із вимогами законодавства.

Загалом можлива сума виплат гарантованої суми вкладникам на 21 травня 2022 року становить 4,4 млрд грн.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися