Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 вересня 2021, 17:50

Мегабанк взяв участь у виставці «Музей гривні під відкритим небом»

Національний банк України за сприяння президента України Володимира Зеленського спільно з учасниками фінансового ринку організували виставку «Музей гривні під відкритим небом».

Виставка проходить в рамках святкування 30-річчя Незалежності України та присвячена 25-ї річниці проведення грошової реформи, яка ознаменувалася введенням в обіг національної грошової одиниці — гривні.

Виставка проходить в Києві на Контрактовій площі і буде працювати до 30 вересня. Вхід вільний.

2 вересня виставку урочисто відкрили голова Національного банку Кирило Шевченко і третій президент України (2005 — 2010 роки), екс-голова Національного банку (1993 — 2000 роки) Віктор Ющенко.

Протягом наступного місяця гіди «Музею грошей» Національного банку проводитимуть безкоштовні екскурсії та квести для відвідувачів. Фахівці Національного банку і партнери виставки будуть розповідати про дизайн банкнот і монет, про захист гривні, про готівкову та безготівкову гривню, показувати, як зсередини виглядає банкомат і інкасаторська машина. Виставка буде цікавою не тільки для дорослих, але і для дитячої аудиторії.

Мегабанк підготував для виставки стенд з банкоматом, корпус якого може відкрити кожен відвідувач. Це унікальна можливість ознайомитися з роботою вже звичного для українців пристрою, бо елементи банкомату можна висувати для того, щоб вивчити їх більш детально. На стенді банку також можна почитати докладну інформацію щодо функціонування банкомату.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися