Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 грудня 2020, 16:00

Датагруп купує «Волю»

Провідний національний оператор фіксованого зв'язку і цифрових послуг України «Датагруп» оголосила про придбання 100% групи компаній Volia при повній підтримці фонду EEGF II Horizon Capital. Про це йдеться в пресрелізі компанії.

Провідний національний оператор фіксованого зв'язку і цифрових послуг України «Датагруп» оголосила про придбання 100% групи компаній Volia при повній підтримці фонду EEGF II Horizon Capital.
Фото: rbc.ua

Що відомо про угоду

У компаніях очікують, що угода сприятиме впровадженню нових технологій на базі об'єднаної платформи. Очікується, що після злиття бізнес буде приносити більше $130 млн виручки.

Як пише mind, сума угоди поки не розголошується. На думку кількох опитаних учасників ринку і експертів, вона коливається в межах $46-90 млн. Раніше в ЗМІ називався великий діапазон вартості активу від $50 млн до $200 млн.

Міноритарний акціонер Volia, співвласник групи компаній «Ланет» Віктор Мазур повідомив виданню, що за даними балансу за 2019, ринкова ціна активу — близько $90 млн.

Читайте також: Обираємо акції для інвестицій

«Але фінішна вартість особисто мені не відома. Мені як акціонеру поки не надійшло жодної пропозиції і документів з параметрами угоди. Також не знаю, як проходив тендер і чи був він зовсім», — каже Мазур.

Інше джерело на умовах анонімності повідомило, що конкурс був. У ньому брали участь два потенційні покупці.

Оператор «Датагруп»

Датагруп є провідним українським оператором фіксованого зв'язку в корпоративному і оптовому сегментах. Завдяки своїй волоконно-оптичної мережі співпрацює з 200 найбільшими українськими компаніями і 93% банками України.

Volia

Volia — провідний національний український провайдер телекомунікацій і контенту, який надає сучасні телекомунікаційні послуги: аналогове, цифрове, HD, 4K, а також інтерактивне телебачення, швидкісний доступ до інтернету і послуги одного з найбільших центрів обробки даних в Україні.

Коментарі - 5

+
+70
tarick
tarick
22 грудня 2020, 16:20
#
Интересно, покупателю известно, что бренд «воля» имеет скорее отрицательную стоимость?
+
0
Alvin Todoro
Alvin Todoro
22 грудня 2020, 16:55
#
Думаю да, учитывая что у покупателя тоже не позитивная стоимость в этом плане
+
+14
malfar
malfar
22 грудня 2020, 18:25
#
Покупали клиентскую базу...
+
0
melifaro2012
melifaro2012
22 грудня 2020, 20:46
#
Датагруп - та еще помойка. В личный кабинет можно только со своего айпи зайти (иначе инернет пропадет). Случилась глобальная авария и нет связи - на сайте последняя новость - поздравление с прошлым новым годом. Звонок в службу поддержки - говорят «мы вам перезвоним», чтобы звонящий повесил трубку....
Единственно чем выигрывают, так это тарифами.
+
0
candidat
candidat
23 грудня 2020, 1:55
#
С в два раза большими, чем у других, тарифами Воли (при этом отстойном качестве всех услуг) совсем не удивительно, что будут грести $130 млн. Их только деньги интересуют, при этом на качество - наплевать. К тому же, чем больше раскатывает губу Воля, задирая тариф, тем меньше услуг предоставляет за эти деньги. Парадокс!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися