Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 грудня 2020, 12:25

Чек лист 2020: що робити з нерухомістю після покупки

Придбання квартири є значущою подією, будь то новобудова або вторинний ринок. Але це тільки півсправи, найголовніше полягає в ремонті. Якщо в планах тільки освіжити обстановку, то крім нового дизайну інтер'єру нічого не буде потрібно.

Але якщо ви зважилися на кардинальні заходи, здійснити перепланування або повністю змінити всю обстановку своїми силами, то список справ значно зростає. Для проведення будь-якого ремонту будуть потрібні інструменти, які у великому асортименті можна знайти в інтернет-магазині Storgom.Тут же ви знайдете і поради по ремонту.

Розробка дизайн-проекту

Без цього документа складно не тільки почати ремонт квартири, але виконати його якісно, так як в ньому прописані всі деталі і враховані всі нюанси. Проект дозволяє запобігти помилкам і уникнути зайвих витрат. Нижче наведено план, з чого почати ремонт в новобудові:

  • Обмір приміщення і надання плану до перепланування і після;
  • План, де вказані стіни, які не підлягають знесенню, а також перегородки, які можна демонтувати;
  • Креслення з розведенням всіх комунікацій (електрика, опалення, каналізація та водопровід);
  • Креслення із зазначенням місць для установки сантехніки і побутової техніки;
  • План квартири з урахуванням використовуваних матеріалів;
  • Прорахунок необхідних будівельних матеріалів, зазначених у попередньому пункті.

Демонтаж

Якщо ви купили квартиру в новобудові, то частково проблеми з демонтажем відпадають. Зазвичай в новій квартирі нічого немає, крім проводки і склопакетів. Якщо план проводки влаштовує, то приступайте до обробки, якщо ж ні, то доведеться виконати всю важку роботу по демонтажу інженерних комунікацій.

Чорнові роботи

Щоб дизайнерський ремонт, який ви вирішили зробити після покупки квартири, виправдав очікування, необхідно діяти за заздалегідь затвердженим проектом. Виконувати всі роботи з вирівнювання стін, підлог і зведення перегородок треба з особливою ретельністю, щоб не виникли проблеми з чистовою обробкою і установкою побутової техніки.

Чистові роботи

Ремонтні роботи на цьому етапі полягають у фінішній обробці, встановленні міжкімнатних дверей, шпаклюванні і укладанні підлогового покриття. На новому місці встановлюються розетки і вимикачі. На цьому етапі проводиться монтаж вбудованих меблів, підключення сантехніки і натягуються стелі, якщо вони є в проекті.

У статтю витрат доведеться включити не тільки придбання будівельних матеріалів та інструментів, але також їх доставку, вивезення сміття та оплату тих робіт, з якими ви самостійно не зможете впоратися.

Купувати квартиру з нуля дуже зручно в тому плані, що немає зайвих проблем з демонтажем, вивезенням старих меблів і переробці інженерних комунікацій. Дизайн інтер'єру завжди легше продумати дивлячись на голі стіни, ніж коли вже хтось до вас все розпланував. Якщо виникли проблеми з плануванням, то краще звернутися до професіоналів, які підкажуть всі деталі.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися