Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 жовтня 2020, 12:50

Тігіпко хоче купити Промінвестбанк — ЗМІ

Кіпрська компанія Luregio Limited, частина акцій якої належать власнику ТАСкомбанку та Універсалбанку Сергію Тігіпку, має намір опосередковано купити понад 50% Промінвестбанку. Про це свідчать матеріали Антимонопольного комітету, пише stockworld.com.ua.

Тігіпко бажає купити Промінвестбанк
Фото: delo.ua

Плани

Сьогодні, 8 жовтня, АМКУ планує розглянути питання про надання дозволу компанії Luregio Limited (Нікосія, Кіпр) на придбання частки в статутному капіталі ТОВ «Фінансова компанія» Фортіфай "(Київ), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства.

Також планується розглянути питання про надання дозволу компанії Luregio Limited на опосередковане придбання через ТОВ «Фінансова компанія „Фортіфай“ акцій публічного акціонерного товариства Промінвестбанк, що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства.

Передісторія

АМКУ рішенням від 13 грудня 2019 року дозволив кіпрській компанії T.A.S. Overseas Investments Limited, основним акціонером якої є Сергій Тігіпко, придбати акції Luregio Limited, що забезпечило перевищення 50% голосів у вищому органі управління компанії.

ТОВ „Фінансова компанія “Фортіфай» зареєстрована в червні 2019 року. Її кінцевими бенефіціарами з частками в 50% є Лариса Рибенкова і київська" Фінансова компанія «Фіневровектор».

Донедавна в держреєстрі юросіб кінцевим бенефіціаром ФК «Фортіфай» значився Сергій Фаткуллін.

Лариса Рибенкова і Людмила Осикіна є помічниками народного депутата від «Слуги народу» Олега Дунди, який до обрання в парламент був директором компанії «А.В.С.», пов'язаної з «приватівцями». Олег Дунда в 2001-2007 роках працював у Приватбанку.

Читайте також: Люди Коломойського стали власниками компанії, яка купила Промінвестбанк

Дунда відомий ще й тим, що подав понад 1650 з 16 600 поправок в «антиколомойський» закон про Приватбанк.

Нагадаємо

4 березня 2020 року 99,77% акцій Промінвестбанку були продані в рамках виконавчого виробництва на торгах фондової біржі ПФТС за 269 млн грн без зазначення імені покупця.

Компанія «Альтана Капітал» від імені, за рахунок і за дорученням «Фортіфай» на торгах ПФТС придбала 99,7726% акцій Промінвестбанку, а 6 березня було укладено договір купівлі-продажу цінних паперів.

Надалі «Фортіфай» виплатила повну вартість акцій — 268,7 млн ​​грн — в рамках виконання вимог регламенту біржових торгів.

Але арешт акцій ПІБу, накладений 5 вересня 2018 року, не дозволив завершити угоду, а саме — перевести акції банку з рахунку власника на рахунок фінкомпанії.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися