Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 травня 2020, 19:16

Штрафні санкції по кредитам не нараховуються до 30 червня 2020 р.

Форвард Банк звертає вашу увагу, що згідно Закону України № 591- IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», який набирає чинності 29 травня 2020 року, у разі прострочення споживачем у період з 01 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19) виконання зобов’язань за договором про споживчий кредит (в тому числі, але не виключно, прострочення споживачем у період з 01 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19) виконання зобов’язань зі сплати платежів) споживач звільняється від відповідальності перед кредитодавцем за таке прострочення. В тому числі, але не виключно, споживач в разі допущення такого прострочення звільняється від обов’язків сплачувати кредитодавцю неустойку (штраф, пеню) та інші платежі, сплата яких передбачена договором про споживчий кредит за прострочення виконання (невиконання, часткове виконання) споживачем зобов’язань за таким договором.

Так, станом на 29 травня 2020 року, враховуючи норми Постанови КМУ від 20 травня 2020 р. N 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» щодо продовження до 22 червня 2020 р. на всій території України дії карантину, встановленого постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. N 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», споживач звільняється від відповідальності перед кредитодавцем за невиконання зобов’язань з 01 березня по 30 червня 2020 року (включно).

Банк просить звернуть увагу, що Закон не звільняє клієнтів від зобов’язань обслуговувати свої кредити та сплачувати мінімальні місячні платежі по ним. Отже, у разі виникнення фінансових труднощів через карантинні обмеження, з метою недопущення простроченої заборгованості та погіршення кредитної історії в цілому, Банк пропонує своїм клієнтам оформлювати кредитні канікули або реструктурувати свої кредити. Для оформлення даних продуктів, клієнтам потрібно звернутися до Банку через особистий кабінет в Інтернет-банку Forward online, зателефонувати до Контакт-центру або завітати до наших представництв – відділень, кредитних центрів та офісів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися