Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 травня 2020, 14:51

Купівельний ажіотаж в аптеках уже впав, а витрати на доставку їжі продовжують зростати

Під час карантину в березні-квітні українці витратили на доставку їжі на 80 % більше порівняно з даними за січень-лютий поточного року.

Про це свідчить статистика за платіжними картками банку «Південний».

Так, у квітні відбулося падіння безготівкових оплат в аптечних мережах, обсяг купівель повернувся на рівень січня-лютого. Це відбулося після того, як у березні купівлі в аптеках зросли на 39 %.

«Це свідчить про зниження рівня паніки у населення, а також безперебійне функціонування підприємств цієї галузі», – пояснює начальник управління розробки продуктів департаменту роздрібного бізнесу банку «Південний» Ольга Коломієць.

Водночас купівлі у продуктових магазинах продовжили зростання на 3 % порівняно з березнем. Це при тому, що в березні купівлі в продуктових магазинах та супермаркетах зросли на 39 % і 26 % порівняно з січнем-лютим.

Під час карантину помітно знизився попит на одяг та взуття. У березні-квітні власники платіжних карток банку «Південний» зменшили свої витрати в цій категорії на 80 %.

Нагадаємо, що на початку карантину, з 10 до 13 березня, попит на купівлю готівкової валюти у відділеннях банку «Південний» збільшився в 5,5 раза. Наприкінці березня ситуація нормалізувалася, і попит на готівковий долар знизився втричі порівняно з аналогічним періодом у січні-лютому.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися