Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 квітня 2020, 14:42

НБУ пояснив, як оформити в банку відстрочку по кредиту (відео)

Якщо у клієнта банку немає можливості обслуговувати свій кредит під час карантину, він повинен звернутися в банк і відстрочити погашення кредиту на деякий час - скористатися так званими кредитними канікулами. Про це повідомляє пресслужба Нацбанку у фейсбуці.

Якщо у клієнта банку немає можливості обслуговувати свій кредит під час карантину, він повинен звернутися в банк і відстрочити погашення кредиту на деякий час - скористатися так званими кредитними канікулами.
Фото: ponedelnik.info

Як оформити «кредитні канікули»

«Якщо не можеш платити свій кредит, звернися до банку, і він відстрочить повернення кредиту на час карантину. Банк не спише твій борг, але відстрочить погашення кредиту на деякий час. Відсотки по кредиту будуть нараховуватися, однак оплатити їх можна буде пізніше. Штрафи і пеня за несвоєчасні платежі за кредитами не будуть нараховуватися, а кредитна історія залишиться доброю», - наголосили в НБУ.

Читайте також: Кредитні канікули під час карантину. Як скористатися і які ризики

Більше 10 банків вже почали пропонувати своїм клієнтам програми «кредитні канікули», а незабаром всі банки повинні підключитися до цієї програми.

Порядок надання «канікул» буде залежати від конкретних випадків і домовленостей клієнта з банком. Реструктуризації підлягають кредити, які позичальники справно, без прострочень, обслуговували до 1 березня 2020 року.

Читайте також: Кредитні канікули. Банкам заборонили підвищувати ставки по кредитах

Пільговий режим по кредиту можуть отримати громадяни і бізнес, які мають фінансові труднощі через карантин – які повністю або частково втратили дохід і роботу.

Читайте також: Кредитні канікули і готівка в карантин. Повний список заходів, які ввів НБУ на банківському ринку на час карантину

Для кого передбачені кредитні канікули

Кредитні канікули вводяться для тих категорій бізнесу, які постраждали через обмежувальні заходи, пов'язаних з коронавірусом. Інші компанії, які не постраждали від карантину і продовжують нормальну роботу, і надалі повинні обслуговувати кредити.

Раніше повідомлялося

  • Кредитні канікули для позичальників, які запровадила Верховна Рада, виявилися не такими вигідними, як здавалося на перший погляд. «Мінфін» розібрався, як норма буде працювати на практиці і підготував відповіді на поширені запитання.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися