Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 лютого 2020, 16:29

З'явилась криптовалюта, прив'язана до коронавірусу

Емісія нового токена дорівнює кількості мешканців Землі, а ціна ґрунтується на інформації про хворих на коронавірус, передає lblv.com.

Поки Bitcoin, вступивши в спадний тренд, втратив за кілька годин 5%, розробники цифрових активів не витрачають часу дарма – криптоентузіасти створили нову цифрову валюту, яка називається CoronaCoin (NCOV). Всього випущено 7,604,953,650 NCOV, що відповідає кількості жителів нашої планети.

Кожні дві доби буде спалюватись стільки токенів, скільки було зафіксовано нових випадків зараження вірусом і смертельних випадків. Це робить CoronaCoin дефляційним і обмеженим в емісії. Поки придбати цифрову монету можна тільки на двох біржах – ForkDelta і Saturn.Network.

Криптовалюта була розроблена на базі ефіріума, при цьому сама схема роботи не продумана до кінця. На сайті токена відсутня інформація про розробників, конкретні дані про проект і метод підрахунку жертв від коронавірусу (дані на різних ресурсах відрізняються, тому незрозуміло, яка інформація буде використовуватись).

При цьому наголошується, що частина грошей, отриманих від росту котирувань криптовалюти, буде перерахована «Червоному хресту» для боротьби з небезпечним захворюванням.

Експерти також відзначають низький обсяг торгів. За весь період існування NCOV його максимум становив 150 доларів. Потрібно додати, що CoronaCoin з'явився не так давно, і поки не торгується на великих біржових майданчиках. Як повідомляє lblv.com, отримати токен можна як ейрдроп на офіційному сайті розробників.

Максим Захаров, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін