Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 лютого 2020, 18:50

Українська «дочка» російського банку не здала ліцензію. Акціонер не з'явився

Представники російського ВЕБа не з'явилися на збори акціонерів Промінвестбанку, на яких банк хотів здати банківську ліцензію. Про це йдеться в повідомленні на сайті банку.

Представники російського ВЕБа не з'явилися на збори акціонерів Промінвестбанку, на яких банк хотів здати банківську ліцензію.
Фото: epravda.com.ua

Чому збори не відбулися

Збори 6 лютого, на яких планували розглянути питання здачі банківської ліцензії, не відбулися через відсутність кворуму. Приїхали лише міноритарні акціонери, які володіють 0,079% акцій Промінвестбанку.

Передісторія

  • У грудні 2019 року Промінвестбанк припинив дистанційне обслуговування клієнтів.
  • Верховний Суд залишив без змін постанову Київського апеляційного суду від 27 серпня, яким було скасовано заборону Державної виконавчої служби вчиняти будь-які дії з продажу 99,77% акцій Промінвестбанку.
  • Верховний Суд відхилив скаргу російської держкорпорації «ВЕБ.РФ» на рішення судів попередніх інстанцій, якими корпорація хотіла зупинити продаж акцій Промінвестбанку.
  • 20 вересня 2018 року приватний виконавець виконавчого округу Києва Каращук K. Л. на підставі заяви ТОВ «Дайріс» відкрив виконавче провадження щодо примусового виконання ухвали Апеляційного суду Києва від 5 вересня 2018 року по стягненню акцій ПАТ «Промінвестбанк» на користь компанії «Дайріс» із групи «Приват» Ігоря Коломойського і партнерів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися