Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 січня 2020, 17:36

У яких банках гривневі депозити подешевшали найбільше

Дохідність вкладів у національній валюті в невеликих банках знизилася на 0,5-2% річних. Про це свідчать дані в депозитному огляді, який щотижня готує «Мінфін». 

Депозити, дохідність, зниження ставок, депозити в гривні, дохід за депозитами, ставки за депозитами
фото: hotline.finance

«Мінфін» порівняв, як змінилися максимальні депозитні ставки за вкладами в невеликих банках з депозитним портфелем фізосіб від 250 млн грн до 1 млрд грн. В огляді брав участь 21 банк.

Які банки знизили ставки

За останні два тижні найбільше подешевшали депозити в Комерційному індустріальному банку, Полтава-Банку та банку Конкорд. Ці фінустанови знизили максимальні ставки за депозитами у гривні фактично на всі строки відразу на 1%.

Піреус Банк готовий платити клієнтам за вкладами на 9 та 12 місяців 15,25% річних — ставки за заощадженнями на ці терміни впали на 1% та 1,25% відповідно. Депозити на 3 і 6 місяців у Піреус Банку подешевшали всього на 0,5% річних — до 13,5% та 14,5% відповідно.

Читайте також: Банки почали знижувати ставки за депозитами по другому колу

«Ключовим фактором, що впливає на розмір ставок за депозитами, нині залишається облікова ставка НБУ. Протягом 2019 року регулятор знизив рівень облікової ставки на 4,5%. Передумовами для цього стали значне зниження рівня інфляції та укріплення національної валюти», — говорить директор департаменту продаж роздрібних продуктів Таскомбанку Борис Рафалович.

Дохідність депозитів у гривні впала ще у 4 банках:

  • Депозити на всі строки у Банку Січ подешевшали на 0,5% річних. Максимальна ставка за вкладом на 12 місяців тепер складає 16,5%. Нагадаємо, зовсім недавно банк вже знижував ставки в гривні на всі терміни на 0,5% річних. Але є спосіб підвищити дохідність. Програма «Бонус від Мінфіну» дозволить отримати 1,5% річних додатково до основної ставки.
  • Аккордбанк знизив ставки за вкладами на 3, 6 і 12 місяців — до 16,75%, 16% і 16,25% відповідно.
  • Аналогічна ситуація з РВС Банком. Зараз він платить клієнтам за гривневий депозит, розміщений на рік, 16% річних. Це на 0,75% менше, ніж два тижні тому.
  • Кристалбанк за депозитом на 12 місяців відтепер обіцяє вкладникам дохідність 15,5% річних — ставка впала на 0,25%. Хоча зовсім недавно банк вже «різав» відсотки за депозитами. В кінці минулого року, в залежності від терміну, вклади подешевшали на 1-1,5% річних.

Читайте також: Депозитні фокуси: як зміцнення гривні відбилося на динаміці вкладів

Що відбувалося в кінці року

Як писав «Мінфін», ставки за депозитами в гривні в банках-малюках почали падати наприкінці 2019 року. Станом на початок січня дохідність за вкладами у національній валюті «зрізав» кожен другий невеликий банк. Максимальна ставка за такими депозитами впала на 0,5% — до 17,5% річних. 

Коментарі - 2

+
0
zyrandol
zyrandol
22 січня 2020, 17:38
#
«По состоянию на начало января доходность по вкладам в национальной валюте «срезал» каждый второй небольшой банк»
Да кажись уже и много больших опустило ставки
+
0
startasiuk
startasiuk
23 січня 2020, 12:16
#
Так, маєте рацію. Детальніше можна почитати в традиційному огляді «Мінфіну» максимальних депозитних ставок https://minfin.com.ua/ua/deposits/articles/depozitnye-stavki-prodolzhayut-tayat/
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися