Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 жовтня 2019, 12:50

Піреус Банк увійшов до ТОП-15 рейтингу фінансового здоров'я банків України

Рейтинг охоплює 40 банків з активами понад 2 млрд грн.

Піреус Банк посів 15 позицію серед 40 банків у рейтингу фінансового здоров'я банків України проведеного Міжнародним центром перспективних досліджень (МЦПД) за підтримки експертів Незалежної асоціації банків України, заснованого на аналізі даних за перше півріччя 2019 року.

Як відзначають експерти МЦПД, унікальність рейтингу полягає у використанні підходу до оцінки, що характеризує одночасно показники ефективності і надійності банку. Як результат банк оцінюється з точки зору привабливості як для власних акціонерів, так і для його клієнтів.

Згідно з методологією, рейтинг банків складається на основі оцінки 2-х субіндексів: надійності і ефективності.

Субіндекс надійності — група критеріїв, на основі яких оцінюється ступінь виконання банком ключових економічних нормативів, таким чином відображаючи його здатність протистояти внутрішнім і зовнішнім ризикам для його діяльності.

Субіндекс ефективності — група критеріїв, на основі яких оцінюється здатність банку генерувати прибуток і відображається ефективність використання його активів. Індекс фінансового здоров'я характеризує бізнес-модель банку в цілому. Він розраховується як сума субіндексів ефективності і надійності.

У підсумковий рейтинг включаються банки із найвищими значеннями індексу фінансового здоров'я.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися