Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 вересня 2019, 17:55

Forward Bank увійшов до ТОП-15 рейтингу фінансового здоров'я банків України

Forward Bank зайняв 14-у позицію в рейтингу фінансового здоров'я банків України, який був складений Міжнародним центром перспективних досліджень (МЦПД) за підтримки експертів Незалежної асоціації банків України на основі аналізу даних про діяльність 40-ка фінансових установ з активами понад 2 млрд грн за перше півріччя 2019 року.

Рейтинг фінансового здоров'я характеризує бізнес-модель банку в цілому. Він розраховується як сума субіндексів надійності і ефективності. Перший субіндекс узагальнює групу критеріїв, які оцінюють ступінь виконання банком ключових економічних нормативів, таким чином відображаючи його здатність протистояти внутрішнім і зовнішнім ризикам для його діяльності. Другий субіндекс відображає критерії, що оцінюють здатність банку генерувати прибуток і ефективність використання його активів. Більш детальний опис методології можна знайти тут.

Як зазначається у дослідженні, повернення української економіки до зростання при уповільненні темпів інфляції в останні роки сприяє розвитку банківського сектора. Нарощування обсягів кредитів населенню на тлі зниження частки прострочених позик (non performing loans, NPL) у кредитних портфелях недержавних банків дає можливість фінустановам працювати прибутково. Як і в першому кварталі 2019 року, у другому кварталі хороші результати показали банки зі 100% іноземним капіталом, які продовжують розформовувати резерви і нарощувати операційний прибуток.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися