Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 червня 2019, 9:16

ВТБ Банк хоче повернути 25,6 мільйона гривень переплати

ВТБ Банк спробує повернути 25,6 мільйона гривень переплати з податку на прибуток. Про це пише finbalance з посиланням на позов банка.

ВТБ Банк спробує повернути 25,6 мільйона гривень переплати з податку на прибуток.
Фото: gordonua.com

Що відбувається 

12 червня Окружний адмінсуд Києва вирішив залишити без розгляду позов ліквідатора ВТБ Банку до Офісу великих платників податків ДФС про визнання протиправною бездіяльності податківців щодо неподання Держказначейству висновку про повернення ВТБ Банку надміру сплачених грошових зобов'язань з податку на прибуток в сумі 25,6 млн грн.

Позивач просив суд зобов'язати фіскалів підготувати та подати Держказначейству відповідний документ.

Згідно з судовими матеріалами, ВТБ Банку з 2016 року кілька разів звертався в ДФС із заявою щодо повернення переплати з податку на прибуток.

У січні 2018 року податківці повідомили банку наступне: «Враховуючи, що Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» передбачено велику кількість соціально важливих програм, реалізація яких пов'язана з виконанням дохідної частини бюджету на напруженість планових завдань зі збору платежів до загального фонду державного бюджету, пропонуємо вам розглянути питання щодо можливості залишити наявну переплату з податку на прибуток підприємств в рахунок погашення додаткових зобов`язань з податку на прибуток за результатами майбутніх періодів».

Суд вирішив залишити позов ВТБ Банку без розгляду, «оскільки позивач звернувся до адміністративного суду з пропущенням встановленого законом строку звернення» (цитата).

Раніше «Мінфін» повідомляв, що 19 грудня 2018 року Національний банк прийняв рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати ВТБ Банк.

Коментарі - 3

+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
24 червня 2019, 11:08
#
Обычная европейская практика: если какое-либо юрлицо, по ошибке, заплатило государству больше налогов, получить назад их практически невозможно. С судами или без, но процесс возврата средств затягивается лет на десять.
В случае запроса на возврат ошибочно уплаченных средств, невезучему юрлицу налоговые проверки обеспечены. Так что лучше 10 раз подумать, прежде чем принять решение стоит или нет пытаться получить свои деньги обратно. Иногда, и во избежание возможных проблем, проще их просто подарить ненасытным налоговикам…
+
0
Денис Довбыш
Денис Довбыш
24 червня 2019, 11:35
#
Это не подарок, средства идут в зачет будущих периодов уплаты налога.
+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
24 червня 2019, 11:43
#
А если прибыли нет или как с ВТБ — рейдерский захват… Что порекомендуете в таком случае???
Хотя нет, ответ я и так знаю: «Нечего шастать по русским банкам».
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися