Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 лютого 2019, 13:00

Стосовно заборгованості Укрзалізниці перед Промінвестбанком

Впродовж 2011-2014 років дочірні підприємства АТ «Укрзалізниця» ДТГО «Південно-Західна залізниця» та ДП «Південна залізниця», отримали в Промінвестбанку кредити на загальну суму 153,25 млн дол. США. Кінцевий строк погашення заборгованості відповідно до умов кредитних договорів сплинув 22.12.2014 та 03.03.2015 відповідно, однак кредити так і не були погашеними.

Промінвестбанк багаторазово надавав пропозиції Укрзалізниці щодо врегулювання зазначеної заборгованості, включаючи можливість списання нарахованих штрафних санкцій, оплати боргу за узгодженим графіком та його часткову реструктуризацію. Лише після спливу терміну у 30 місяців, банк був змушений звернутися до суду. Зауважимо, що навіть після цього Промінвестбанк продовжував ініціювати повернення до діалогу з Укрзалізницею та підтверджував готовність позасудового врегулювання боргу.

Натомість, керівництво Укрзалізниці зосередилось на примушуванні банку до дисконтування боргу, використовуючи в якості аргументів наміри припинити сплату відсотків та спричинити мільярдні збитки через формування резервів. Погрози були реалізовані, коли в вересні 2017 року Укрзалізниця без будь-якого повідомлення, листування, перемовин, коментарів припинила сплату відсотків за кредитами.

Законність інтересів та вимог Промінвестбанку до Укрзалізниці була неодноразово підтверджена у судовому порядку, в тому числі Верховним Судом. Промінвестбанк звертає увагу органів державної влади на недопущення подальшого тиску на банк та буде діяти в рамках чинного Законодавства України, неухильно захищаючи інтереси десятків тисяч вкладників та інших кредиторів банку.

Коментарі - 2

+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
20 лютого 2019, 15:59
#
Так не только же ПИБу Укрзализныця должна деньги. Почему не пишут о долгах рейдерски захваченного ВТБ, мораторий на выплату которых был продлён на год. Ведь вкладчики 200.000+ этого прекрасного в бывшем банка находятся в ожидании скорейшего урегулирования ситуации…
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
20 лютого 2019, 18:48
#
Кстати, ПИБу очень много денег должны предприятия Донбасса, который сейчас временно оккупирован — но ПИБ что-то не бежит на них жаловаться хотя-бы в свою материнскую структуру, а просто помалкивает на тему долгов предприятий Донбасса.

На Укрзализныцю и так понавешивали кредитных долгов подразделений, обслуживавших Крым и Донбасс.

Так что ПИБ пусть ещё немного подождёт.

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися