Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 лютого 2019, 8:45

В ФГВФО розповіли про схеми у Фідобанку

Активи ПУАТ «Фідобанк» «на папері» коштували майже 9 мільярдів гривень, а за висновками незалежних оцінювачів їхня вартість ледве перевищила 2 мільярди. Про це йдеться у повідомленні Фонду.

Активи ПУАТ «Фідобанк» «на папері» коштували майже 9 мільярдів гривень, а за висновками незалежних оцінювачів їхня вартість ледве перевищила 2 мільярди.
Фото: rbc.ua

«Вартість активів ПУАТ „Фідобанк“ при оцінці виявилась майже у 5 разів нижчою за ту, що була показана у балансовій звітності банку: якщо „на папері“ активи коштували майже 9 млрд грн, за висновками незалежних оцінювачів їхня вартість ледве перевищила 2 млрд грн», — йдеться в повідомленні.

За словами директора департаменту розслідування протиправних діянь ФГВФО Катерини Мисник, однією з нетипових махінацій було переведення Фідобанком у липні 2015 року на рахунок кіпрської компанії у Bank of New York 3,8 млн доларів як роялті за використання товарного знаку банку.

Також, однією з перших і наймасштабніших шахрайських схем в Фідобанк стала псевдоінвестиційна діяльність навколо придбання його власником у 2013 році «Ерсте Банку».

Також, нібито для поліпшення фінансового стану банк було прокредитовано на 1,5 млрд грн підконтрольними факторинговими компаніями, директорами яких були працівники служби безпеки Фідобанку.

Коментарі - 6

+
0
Arthur77
Arthur77
11 лютого 2019, 9:17
#
Гонтарева-тогда контролировала, а Адарич ее друг.Думаю, что вопросов, как всегда, к ним не будет.
+
+15
Alex9322
Alex9322
11 лютого 2019, 10:14
#
Фидобанк очень хорошо платил своим вкладчикам. Ставки по депозитам были привлекательными, очень крутые Фидомаркет и различные программы лояльности (в т.ч. компенсация коммуналки). Даже с учетом того, что долго ждал выплаты от ФГВФЛ, все равно я остался в огромном плюсе. Как написали в статье, пусть и воровал (как и все Банки это делали и делают), но и Клиенты были с хорошей прибылью, поэтому спасибо Адаричу :)
+
+34
Andrey M
Andrey M
11 лютого 2019, 14:16
#
Ну так не забудьте поблагодарить Михайловский с Полищуком и Дорошенко.
Только вот незадача — за эти «праздники щедрости» для оленей потом через ФГВФЛ платит вся страна.
Хм, и кто в итоге оказался оленями?...:(
+
0
rredrred
rredrred
11 лютого 2019, 18:37
#
Оленями делали и делают сейчас, почему то Луценко не трогает Фирташа
+
0
Rond
Rond
11 лютого 2019, 16:17
#
З доплатами на комунальні платежі банк платив 40-45% річних, щоб максимум стягнути коштів з ринку і їх успішно вкрасти при допомозі Лерки-аблігації…
+
0
Apologet
Apologet
18 квітня 2019, 10:53
#
////////////одной из первых и самых масштабных мошеннических схем в Фидобанке стала псевдоинвестиционная деятельность вокруг приобретения его собственником в 2013 году «Эрсте Банка».////////

А можно подробнее о «псевдоинвестиционной деятельности»?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися