Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 жовтня 2018, 13:41

Forward Bank підтверджено кредитний рейтинг на рівні uaBBB+ та рейтинг депозитів на рівні 5 (відмінна надійність)

Українське рейтингове агентство IBI-Rating підтвердило Forward Bank кредитний рейтинг на рівні uaBBB+, а також рейтинг депозитів на рівні 5 (відмінна надійність).

Як повідомляється у релізі агентства, протягом січня-липня 2018 року обсяг регулятивного капіталу Forward Bank мав від’ємне значення, що було зумовлено формуванням додаткових резервів під активні операції у зв’язку із переходом на нову модель обліку МСФЗ 9 «Фінансові інструменти». Акціонером банківської установи було вжито необхідні заходи щодо відновлення рівня капіталізації до належного рівня – наприкінці липня поточного року завдяки збільшенню статутного капіталу більше ніж удвічі, регулятивний капітал набув значень, що відповідають вимогам законодавства (237,3 млн грн на 01.08.2018), та станом на 01.10.2018 р. становив 239,1 млн грн. Обсяг високоліквідних активів підтримується на достатньому рівні та удвічі перевищує зобов’язання на вимогу. За рахунок суттєвого нарощення статутного капіталу банк має певний профіцит ліквідності – станом на початок вересня 2018 року тимчасово вільні кошти у сумі 110 млн грн інвестовано в депозитні сертифікати НБУ. За підсумками серпня та вересня, банк вийшов на позитивний фінансовий результат (1,2 млн грн та 0,5 млн грн відповідно).

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від Forward Bank, в тому числі: фінансова звітність за 2015-2017 рр. та 8 місяців 2018 року, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Замовити картку «EasyPay» Банку Форвард

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися