Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 вересня 2018, 16:20

ФГВФО обмежує грошові перерахування НБУ

Національний банк заявляє, що уповноважені особи Фонду гарантування вкладів, у тому числі і Дельта Банку, не виконують умови договорів застав і нормативно-правових актів ФГВФО. Про це повідомив директор департаменту управління ризиками НБУ Ігор Будник, пише Finclub.

Національний банк заявляє, що уповноважені особи Фонду гарантування вкладів, у тому числі і Дельта Банку, не виконують умови договорів застав і нормативно-правових актів ФГВФО.
Фото: shutterstock.com

«Кошти від погашення заборгованості по закладеним кредитами НБУ перераховуються не в повному обсязі або не перераховують взагалі, чим порушуються права НБУ як заставотримача. Всього неплатоспроможні банки з дати введення в них тимчасової адміністрації отримали погашень від боржників по закладеним НБУ кредитними договорами в сумі 7,3 млрд грн, з яких перерахували НБУ всього 2,2 млрд грн», — розповів Будник.

За його словами, з кінця липня 2018 року банки взагалі перестали перераховувати НБУ кошти від таких погашень.

«При такій політиці ФГВФО проведення реструктуризації (заставних іпотечних кредитів) призведе до того, що НБУ не отримає взагалі нічого по закладеним кредитами. У свою чергу НБУ рекомендував ФГВФО виставляти майнові права за такими кредитами на «голландський аукціон», — додав чиновник НБУ.

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
29 вересня 2018, 17:55
#
Зарплаты ликвидаторов возросли — вот и выплачивают их из поступлений на счета ликвидационных комиссий.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися