Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 липня 2018, 8:16

На «Prozorro.Продажі» продали лот з рекордним прибутком

25 червня на майданчику «Prozorro.Продажі» покупець погодився заплатити за лот на 2,6 мільйона гривень більше, ніж було встановлено стартову ціну аукціону. Про це повідомляє FinClub.

25 червня на майданчику «Prozorro.
Фото: epravda.com.ua

В історії «голландських аукціонів» ФГВФО це майже унікальний випадок. Таких угод, коли ціна продажу перевищила стартову ціну, всього три.

У цьому випадку банк «Порто-Франко» виставив на торги права вимоги за кредитним договором з юрособою (в заставі нерухомість на вул. Велика Арнаутська) та нежитлові приміщення магазину площею 585,4 кв. м в Одесі на вулиці Паустовського сумарно за 15,362 млн гривень.

Однак торги в ході аукціону були зупинені ще до першого кроку зниження ціни, після чого три претенденти зробили свої закриті цінові пропозиції. Перемогло ПП «Престиж Сервіс», яке запропонувало 18,013 млн грн (+ 17,3% до стартової ціни, або +2,651 млн гривень).

Попередній рекорд подібного зростання ціни угоди належав Дельта Банку, який за 900 тис. грн продав квартиру в Києві (зростання на 620,484 тис. гривень), оцінену спочатку в 279,516 тис. гривень.

У всіх інших випадках лоти продавалися або з 73-80-відсотковою знижкою, або зовсім на них не знаходилося покупця.

Ці непродані активи будуть об'єднані в пули, щоб знову їх виставити на торги з можливістю подальшого зниження ціни.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися