Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 червня 2018, 9:40

Фонд гарантування скасував продаж боргів Жеваго на 3,5 мільярда

ФГВФО зняв з продажу кредити, які знаходяться на балансі неплатоспроможного банку «Фінанси та Кредит» на 3,5 мільярда гривень. Про це повідомляє FinClub.

ФГВФО зняв з продажу кредити, які знаходяться на балансі неплатоспроможного банку «Фінанси та Кредит» на 3,5 мільярда гривень.
Фото: antikor.com.ua

На торги виставлялися борги виробника вантажних автомобілів в Кременчуці Полтавської області — компанії «АвтоКрАЗ» Костянтина Жеваго.

Аукціон був запланований на 31 травня з початковою вартістю лота в 3,514 мільярда гривень. Але торги були скасовані напередодні: 30 мая виконавча дирекція ФГВФО прийняла рішення про скасування торгів.

Що сталося: Печерський райсуд Києва заарештував нерухоме майно пов'язане з Жеваго компаній: «АвтоКрАЗ», виробника шин компанії «Росава», а також Токмацького ковальсько-штампувального заводу і Стаханівського вагонобудівного заводу.

  • арешт на нерухоме майно цих підприємств був накладений в рамках розслідування Генпрокуратурою фінансової угоди посадових осіб банку «Фінанси і Кредит», які за допомогою нерезидентів України, в тому числі офшорної компанії Nasterno Commercial Limited (кінцевим бенефіціарним власником є ​​колишній помічник Жеваго Олександр Демченко), незаконно вивели активи банку на суму понад 1 млрд гривень.
  • слідство встановило факт попередньої змови з іншими особами та укладення договору поручительства з банком Meinl Bank AG (Австрія).

Нагадаємо, 17 грудня 2015 року ФГВФО розпочав ліквідацію банку «Фінанси та кредит».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися