Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 січня 2018, 16:21

Однокімнатні квартири в Києві: найдешевші і найдорожчі варіанти

У січні 2018 року на ринку з'явилася велика кількість фейкових оголошень про продаж житла на вторинному ринку. За допомогою такого прийому ріелтори намагаються залучити клієнтів. Ще однією тенденцією початку року стало скорочення розрива в ціні між однокімнатними і двокімнатними квартирами.

В январе 2018 года на рынке появилось большое количество «фейковых» объявлений о продаже жилья на вторичке.
Фото: OLX.ua

«Мінфін» зробив традиційну добірку найдешевших і найдорожчих однокімнатних квартир на вторинному ринку житла Києва. В основу бралися пропозиції про продаж квартир, виставлені на сайтах OLX.ua і LUN.ua — двох найбільш популярних дошках оголошень*.

Дешеві однокімнатні

Варіантів по $9-10 тис. в січні на дошках оголошень практично немає. Мінімальна вартість виставлених на продаж однокімнатних квартир стартує від $11 тис.

«Але в 99% випадків це «пастки» від ріелторів, які намагаються залучити покупця заниженою ціною. Реальна вартість однокімнатних квартир в Києві стартує від $19 тис. За цю суму можна придбати невелику однокімнатну квартиру в спальному районі столиці в житловому стані, але без капітального ремонту», — розповіла провідний спеціаліст АН «Гарант» Наталія Джангірова.

Виставляючи оголошення про неіснуючі квартири, ріелтори намагаються поповнити базу клієнтів і запропонувати покупцеві схожу квартиру, але «трохи дорожче».

За словами Джангірової, двокімнатні квартири в аналогічному стані можна придбати за $20-22 тис. Різниця в ціні між однокімнатними і двокімнатними квартирами в спальних районах зараз коливається в діапазоні $ 2-3 тис., а іноді її і зовсім немає.

Однак на сайтах оголошень можна знайти і такі пропозиції:

За $11 000 пропонують однокімнатну квартиру-студію в Шевченківському районі столиці на 1 поверсі 9 поверхового будинку.

За $ 11 750 є пропонується квартира в таунхаусі біля м. Васильківська. За цю суму можна придбати 16,5 кв.м. загальної площі.

Пропозиція по $ 12 000 є і в Солом'янському районі. Там продають гостинку загальною площею 13 кв.м. Зі своїм туалетом, але з загальною (на дві квартири) ванною кімнатою.

За $ 13 000 продають в Дніпровському районі повноцінну однокімнатну квартиру (47 кв.м.) в ЖК «Мега-Сіті». Приміщення без обробки, після будівельників. Документи на будинок є. Правда, судячи з відгуків на форумах, в будинку немає світла і опалення, хоча квартири заселені.

Пропозиція за $ 14 100 є в Шевченківському районі. Там пропонують однокімнатну квартиру загальною площею 23,20 кв.м. в «житловому стані».

Розкішні квартири

У сегменті найдорожчих однокімнатних квартир на вторинному ринку Києва відбулися зміни. Багато з елітних апартаментів «висять» в продажу вже не перший місяць. І чим довше квартира шукає покупця, тим більше падає ціна.

Так, квартира біля метро «Золоті ворота», яка в листопаді 2017 року виставлялася за $ 310 000, зараз продається за $295 000.

За $ 255 000 виставили на продаж квартиру в ЖК Royal Tower — будинок з власним парком, алеєю для прогулянок, панорамним майданчиком, лаунж-зоною і т.д. Квартира загальною площею 67 кв.м., з дизайнерським ремонтом.

У ЖК «Новопечерські Липки» продається квартира площею 59,2 кв.м. за $240 000. Будинок бізнес класу закритого типу з охороною, система карткового пропуску на територію, консьєрж сервіс.

У цьому ж ЖК продають квартиру площею 57 кв.м за $235 000. Також з дизайнерським ремонтом і всією необхідною технікою.

У Голосіївському районі столиці можна придбати однокімнатну квартиру в новому ЖК за ціною $ 190 000. Апартаменти в ЖК Парк Авеню (Park Avenue) загальною площею 61 кв.м. також з дорогим ремонтом і прекрасним видом з вікна.

* При підготовці огляду Мінфін використовував оголошення про продаж квартир, виставлені на сайтах OLX.ua і LUN.ua — двох найбільших популярних майданчиках оголошень.

У статті не аналізуються цінові тенденції на вторинному ринку. Редакція просто отранжіровала наявні пропозиції за ціною і відібрала п'ять найдешевших, і п'ять найдорожчих квартир, виставлених на продаж в перший місяць року. Адекватність запитуваних продавцями цін ми не перевіряли. 

Коментарі - 6

+
+3
ballistic
ballistic
31 січня 2018, 23:19
#
«У січні 2018 року на ринку з'явилася велика кількість фейкових оголошень про продаж житла на вторинному ринку. За допомогою такого прийому ріелтори намагаються залучити клієнтів»
— цей прийом вже мінімум 2 роки активно використовують. А що робити баригам, коли ніхто не дзвонить по об'явах з реальними цінами?
+
0
seaman
seaman
1 лютого 2018, 11:19
#
На олх сейчас каждый день появляется около 20 объяв 1-к квартиры на Новаторов 2а и каждый день их удаляют)
+
0
timand
timand
1 лютого 2018, 12:22
#
Лет 7 назад уже было полно фейковых предложений: выставляют на продажу не существующую квартиру по бросовой стоимости, а когда звонишь, то говорят, что уже забрали, но есть чуть подороже
+
+3
horofag
horofag
1 лютого 2018, 0:18
#
«За $ 13 000 продають в Дніпровському районі повноцінну однокімнатну квартиру (47 кв.м.) в ЖК «Мега-Сіті». Приміщення без обробки, після будівельників. Документи на будинок є» — немає там документів, це будинок шахрая Войцеховського.
+
0
Mit Mitke
Mit Mitke
1 лютого 2018, 1:48
#
У нас в городе купить 1 комнатную квартиру от строителей дешевле 18000-20000 у.е. — не реально. Если же нужна вторичка, то 1 комнатная может стоит и 25000 и 35000, всё зависит от места её нахождения. Многие объявления на сайтах по продаже недвижимости действительно фэйк, делают их для привлечения покупателей в конкретное агенство недвижимости.
Что же до уменьшающейся разницы в стоимости между 1 и 2 комнатными квартирами — это реальность. Также реальность — это падение цен на 3 и 4 комнатные квартиры. Но оно и понятно, услуги ЖКХ в 3 и 4 комнатной квартире — не подъёмная для многих жителей Украины (а с апреля ситуация будет, скорее всего, ещё хуже).
+
0
seaman
seaman
1 лютого 2018, 11:20
#
Если у АН больше 20 квартир на продажу до 30тыс. долл — лучше туда не ходить
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися