Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 вересня 2017, 15:56

Як правильно вибирати для себе кросівки

Кросівки є універсальним видом спортивного взуття, який отримав зараз величезну популярність через свою зручність. У кросівках можна займатися спортом і фітнесом, здійснювати пробіжку і просто гуляти. Крім того, це відмінне взуття для повсякдення.

Червоні кросівки на Tatet.UA

Інша важлива особливість кросівок – їх ціна. Це порівняно недороге взуття, яке прослужить мінімум кілька сезонів, що також важливо. Така практичність і невисока ціна роблять кросівки вигідним придбанням.

Широкий асортимент і невисока ціна значно впливають на асортимент товару, тому з кожним роком з’являється все більше нових моделей. Тепер головна проблема покупця полягає в правильному виборі взуття, адже не кожен кросівок зможе витримати певне навантаження і це потрібно враховувати при здійсненні покупки.

Де можна підібрати підходящу модель

Скріншот категорії «Кросівки» на Tatet.UA

Різні моделі кросівок можна знайти в спеціалізованих магазинах, але як це зазвичай буває, ціни там досить високі і не кожному по кишені. Куди більше різних моделей за доступною ціною, можна знайти на маркетплейсі Tatet.UA в категорію «Кросівки» — https://tatet.ua/items1639-obuv/f17607-20358, тут недорого можна вибрати найбільш підходящі параметри, щоб вибрати і придбати потрібний вид товару.

До вибору такого взуття варто поставитися максимально серйозно. Необхідно звернути увагу на матеріал, тип підошви, шнурівку та інше. Особливу увагу слід приділити саме матеріалу, з якого виготовлено взуття.

Як правило, найдешевші моделі виготовлені з сучасного шкірозамінника, або штучного матеріалу, схожого за властивостями. З одного боку приваблива ціна, а з іншого – дискомфорт після тренування.

Через те, що матеріал не дозволяє нозі дихати, стопа сильно пріє. Тому, якщо ви збираєтеся займатися активними вправами, вибирайте вироби з натуральних матеріалів. У пріоритеті шкіра.

Як вибирати кросівки відповідно до виду занять

Щоб вибрати найзручнішу модель, варто орієнтуватися на основну мету придбання взуття.

Зараз розрізняють кілька видів кросівок:

• Для занять різними видами спорту – добре сидять на нозі, мають гнучку підошву.

• Для туризму – захищають ногу від пошкоджень, зручні при тривалому носінні.

• Для прогулянок по місту легкі і зручні.

Для повсякдення найкраще брати легкі зручні моделі, з висотою максимум по кісточки. П’ятка кросівка повинна бути злегка піднята, щоб було зручно ходити. Підошву потрібно підбирати рельєфну і жорстку.

Кросівки для трекінгу повинні мати:

• хороший захист гомілковостопного суглоба для запобігання вивиху

• Носок і п’ята взуття повинні мати вставки для запобігання ушкоджнямь від ударів.

• Підошва повинна бути міцною і з хорошою амортизацією для більш зручної ходьби по пересіченій місцевості.

• Відмінним варіантом стануть моделі з високою шнурівкою і рельєфною підошвою.

На ранкові пробіжки краще взувати легкі кросівки, з щільною гнучкою підошвою. На заняття силовими вправами краще брати взуття, яке забезпечить стійке положення, буде добре сидіти на нозі і при цьому мати гарну жорстку підошву.

Для фітнесу потрібне зручне взуття, яке дозволить після заняття розслабити м’язи. Оптимальний варіант – шкіряні кросівки з системою вентиляції, з тонкою підошвою, широким носком і вузьким задником.

Для аеробіки та фітнесу можна брати моделі будь-якої висоти, головне, щоб вони були гнучкими і легкими. Обов’язковою умовою є хороша фіксація гомілкостопа і давали максимальну свободу рухів нозі під час занять.

Автор:
Тетяна Очимовська (Делл)
ex-Головний редактор Тетяна Очимовська (Делл)
Пише на теми: Макроекономіка, банківський ринок, небанківські фінансові ринки

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися