Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 вересня 2017, 8:20

НБУ вперше за 1,5 роки провів розміщення 3-місячних депозитних сертифікатів

13 вересня Нацбанк вперше з лютого 2016 року провів розміщення 3-місячних депозитних сертифікатів, обсягом до 500 млн грн.

НБУ вперше за 1,5 роки провів розміщення 3-місячних депозитних сертифікатів
Фото: unian.ua

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Всього банками на тендер було подано 32 заявки, загальним обсягом майже 2,3 млрд грн, із запропонованими ставками у діапазоні від 12,5% до 18% річних.

Задоволення проводилось за принципом єдиної граничної ставки, яка за підсумками тендеру становила 12.89%. Всього було задоволено чотири заявки, на загальну суму 500 млн грн.

«Депозитні сертифікати на три місяці сприятимуть формуванню кривої дохідності та ціноутворенню інших інструментів, а той попит, який ми побачили під час першого розміщення, наочно продемонстрував наявну для учасників ринку потребу у подібному інструменті. У подальшому, ми сподіваємось побачити активний розвиток вторинного ринку, на якому будуть торгуватись тримісячні депозитні сертифікати», — прокоментував результати розміщення директор департаменту відкритих ринків НБУ Сергій Пономаренко.

Читайте також: Вісім відповідей від НБУ про монетарну політику

Наступний тендер з розміщення 3-місячних депозитних сертифікатів відбудеться 20 вересня. Погашення тих депозитних сертифікатів, які розміщувались сьогодні, а також тих, які будуть розміщуватись у наступні три тижні, відбудеться 13 грудня 2017 року.

Нагадаємо, Національний банк відновив розміщення 3-місячних сертифікатів оскільки на сьогодні не відбувається формування гривневої кривої дохідності від місяця до трьох. 

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися