Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 вересня 2017, 11:13

Міжбанк: в понеділок на долар очікує корекція курсу

У понеділок на міжбанку очікується незначне зниження напруження за курсом та можливе ситуативне падіння котирувань долара.

Міжбанк: в понеділок на долар очікує корекція курсу
Фото: vesti-ukr.com

Причин кілька: 1) у більшості компаній почала відчуватися нестача гривні для провадження господарської діяльності. Це активізує продаж валюти у експортерів та зменшить можливості її скупки у імпортерів; 2) готівковий ринок поступово «переварив» ажіотажний попит на валюту та «вперся» у стелю попиту з боку населення. Громадяни не готові платити більше за валюту, а обсяг гривневої готівки у них обмежений; 3) різке зниження залишків на коррахунках банків до 42,6 млрд гривень на ранок 11 вересня — не дає ефекту великого гривневого навісу над валютним ринком, що частково зв'язує можливості спекулянтів.

Тому «Мінфін» не виключає сьогодні ситуативного зниження валютних котирувань, але і розслаблятися поки учасникам міжбанку — не радить. Ринок, як і раніше, буде повністю залежним від курсових інтересів та дій окремих великих гравців. А їх завдання, як відомо, можуть змінюватися протягом однієї хвилини з серйозними наслідками для курсу. Але поки — на поточний момент понеділка — зірки складаються сприятливо для гривні. Основний драйвер стрибків курсу останніх днів — готівковий валютний ринок — сьогодні навряд-чи буде генерувати потрясіння на торгах.

Ми прогнозуємо на понеділок короткочасне зниження спекулятивних атак на гривню. Обсяги торгів на міжбанку складуть 280-320 млн доларів при здійсненні до 550 угод. Динаміка курсу протягом торгової сесії залишиться залежною від курсових інтересів окремих великих гравців. «Мінфін» очікує 11 вересня незначного зростання пропозиції валюти, що може скорегувати коридор по долару в межах 25,97-26,10 гривень.

Ситуація на готівковому валютному ринку:

Гра «на підвищення» спадає. Спрос на валюту досить низький — у громадян немає вільної гривні. Тому курс поступово починає давати «задній хід». Але поки — без значного зниження спреду між купівлею і продажем долара.

Котирування долара в банках на 10 ранку: прийом — 25,90-26,29 і продаж 26,25-26,49 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: покупка 26,00-26,25 гривень і продаж 26,30-26,38 гривень.

Моніторинг настроїв валютного ринку:

За офіційним курсом — настрій респондентів залишається песимістичним щодо перспектив гривні на найближчий час. 19% опитаних — налаштовані на повернення рівня котирувань долара нижче за відмітку в 25,75 гривень. 81% — впевнені в тому, що він надовго закріпився вище 25,76 гривень.

За ринковим курсом ситуація стабільно на користь валюти. Тільки 15% впевнені в поверненні курсу нижче 25,75 гривень за долар. 85% — переконані в перспективах закріплення курсу долара вище позначки в 25,76 гривень з метою вище 26,00 гривень.

Про тенденції на торгах за 8 вересня можна прочитати тут, а графік котирувань по долару, євро і рубляподивитися тут.

Свої прогнози щодо офіційного і ринкового курсів долара ви можете залишити тут:

http://minfin.com.ua/2017/09/11/29882790/?mpr=Survey&mpl=allpage&mcr=29882790

Коментарі - 3

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
11 вересня 2017, 11:35
#
С утра межбанк уже просел на 5 коп, мне кажется в течении дня он потянет и черный рынок на 5 коп. Существенного спада как по мне более чем 10 коп на черном рынке врядли будет. Снижение курса (2-7 коп) или его удержание на его позициях может случиться до конца недели, поэтому черный рынок врядли в течении недели перевалит 26,35.
Если наши чиновники все правильно сделают и решат проблему с ОВГЗ и миссией МВФ, то мы спокойно проживем и следующую неделю.
+
+1
Nekrasov
Nekrasov
11 вересня 2017, 13:34
#
А я думаю. что доллар просядет к уровню 25,99-26,03 и влияет на это как снижение остатка на коррсчетах банков, что не позволяет спекулянтам активно работать на рынке — ликвидность низкая. Плюс клиентам гривна уже явно нужна для работы, да и на наличном рынке начинается спад спроса — это было видно уже в выходные. Насчет наших ребят поехавших с роад-шоу в Лондон, а затем в США — думаю весь объем они продадут спокойно и дело не только в Ротшильдах. На рынке в США и ЕС скопилась приличная ликвидность, таких ставок доходности, которые наши предлагают — нет давно уже.Так что желающих погреть руки даже с учетом повышенных рисков — хватит. Хедж-фонды + гонгконговские спекулянты. Как минимум. Для них объемы в 1,5-3 млрд долларов -абсолютно рабочая сумма… Вот и реальная причина коррекции у нас. Все ждут реструктуризации ОВГЗ 2019 и 2020 годов, что в свою очередь — разгрузит платежный календарь страны в этот период…
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
11 вересня 2017, 14:53
#
Давление на наличный курс идет еще большее, если с утра все снизили свои верхние планки с 26,40 на 26,30, то уже сейчасс по банкам идет очередное снижение налич.доллара до 26:20 — шах и мат черному рынку с предложением 26:35!

Всепропальщики как-то затихли, не сбываются их прогнозы, вот беда

Наверное прорыв Саакашвили как-о на них повлиял :)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися