Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 вересня 2017, 13:14

Кабмін затвердив використання системи ProZorro.Продажі для реалізації активів держпідприємств

Сьогодні, 6 вересня, Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про реалізацію пілотного проекту щодо організації електронних торгів (аукціонів) з використанням електронної торгової системи Prozorro.Продажі».

Сьогодні, 6 вересня, Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про реалізацію пілотного проекту щодо організації електронних торгів (аукціонів) з використанням електронної торгової системи Prozorro.
Фото: finance.bigmir.net

«Сьогодні система ProZorro.Продажі є єдиним каналом реалізації Фондом гарантування вкладів активів неплатоспроможних банків. Віднедавна в системі з’явилися і перші лоти від державних і комунальних підприємств — метало брухт, пісок, товари, що були у вжитку», — повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Вказана постанова Уряду дає офіційний дозвіл державним підприємствам, установам та організаціям продавати власні активи на через Prozorro.Продажі. При цьому участь замовників у пілотному проекті залишається добровільною та безоплатною.

«Проект ProZorro.Продажі унікальний, бо виник на перетині двох реформ: державних закупівель та управління державною власністю. Ухвалена сьогодні постанова про пілотний проект — ще один крок до запровадження електронних торгів майном держпідприємств на державному рівні», — прокоментував ухвалення постанови перший віце-прем’єр міністр — міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

ProZorro.Продажі працюють де-факто з вересня 2016 року і вже продали майна на 2,7 млрд грн. Потенційно система може щороку реалізовувати майна лише державних підприємств на 7 млрд грн.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися