Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Пересічне ДТП

5/5
IgorKiev20232023-02-03 20:50:26
Приблизно років 12 тому в мене вже трапилось ДТП не з моєї провини, отже окрім опису поточної події — можу зробити порівняльний аналіз.

27.12.2022 трапилось ДТП, винуватець якого був застрахований у ВУСО. Я — постраждала сторона. Винуватець — представник одного з комунальних підприємств столиці.
ДТП незначне, люди не постраждали, провина винуватця була очевидною (він перетнув подвійну суцільну смугу, зачепив моє авто).
Отже… після того, як поліція зафіксувала факт ДТП — зателефонував у свою страхову, отримав консультацію, одразу ж зателефонував до страхової Винуватця — до ВУСО.
Повідомив обставини події. Незважаючи на те, що законодавство надає кілька діб на те, щоб СК Винуватця відреагувала і призначила зустріч та огляд — все трапилось дуже оперативно і після дзвінка з узгодженням часу наступного дня 28.12.2022 я прибув у офіс ВУСО на призначений час.
В черзі не чекав. Зустріч відбулась в узгоджений час.
Аварійний комісар в особі співробітниці СК: Олександри попередньо опитав мене про обставини події й допоміг заповнити стандартні форми документів.
Одразу ж після цього був проведений огляд пошкоджень автомобіля, з фотофікацією.
Олександра попередила мене, що незважаючи на «відмінний» стан автомобіля, через вік авто — 15 років на відшкодування запчастин буде застосований «понижуючий коефіцієнт».
03.01.2023 Олексндра вайбером повідомила мене про результат експертизи і суму страхового відшкодування. Я не фахівець в цих питаннях, тому не буду давати оцінки.
Минув ще місяць і сьогодні, 03.02.2023 я отримав відшкодування на карту.
Ще б хотілося зазначити:
Не слід асоціювати провину винуватця ДТП з його Страхову компанією (smiley)
Часи змінюються. Якщо 12 років тому для отримання офіційного документу від СК — мені доводилося витрачати робочій час і йти на УкрПошту за листом. Зараз вайбер — економить купу часу.
Ну і заповнення документів «від руки» — це так незручно… Є ще над чим працювати страховим компаніям :)

Комментарии к отзыву - 1

СК "ВУСО"СК "ВУСО"2023-05-05 09:59:39
Добридень! Дякуємо за Ваш відгук. Нам важливо думка кожного клієнта. Ми врахуємо всі ваші коментарі для подальшого покращення якості сервісу.
Отзыв успешно отредактирован