Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Дуже погано

1/5
Serhiy222024-02-11 21:20:30
Якщо б можна було поставити мінус зірки, я б поставив.
Розповідаю про свій випадок та хочу попередити всіх, кто не дай бог потрапить в аварію з вини клієнта цієї страхової. Якщо таке сталось — ОДРАЗУ звертайтесь до юристів.
Я потрапив у ДТП влітку 2022 року. Звернувся до страхової винуватця у ДТП, та одразу попросив вирішити питання як можна швидше, бо я військовиї та використовую власне авто у службових справах. Та одразу почались качелі- страхова на огляд авто не прибула, попросили мене зробити фото та надіслати їм. Я так і зробив — фото робились на СТО (якщо його можна так назвати у нашому місці, у присутності спеціалістів СТО). Страхова мені запропонувала у якості компенсації 30000 тим грн. Однак я на той час тільки на частину запчастин віддав більше (дві фари, капот, крило, бампер). Крім того, в результаті ДТП були поведені лонжерони, постраждав генератор та компресор кондиціонера потрібно було замінити передній бампер та 3 радіатори (охолодження, кондиционера, та інтереркулера). Тому я не погодився на їх пропозицію. Через деякий час вони запропонували мені 40000 компенсації, в той час як СТО оцінили вартість ремонту близько 100 тис грн. Тому я звернувся до незалежного експерта, якому я заплатив сам. Він нарахував сумму ремонту близко 100 тис, як і вказали на СТО. Зазначений документ я надіслав у страхову компанію. Через деякий час мені зателефонували зі страхової і запропонували виплатити сумму на 10 тис грн менше, ніж вказано у висновку експерта, або виплатити всю сумму на через місяць. Так я реальна сума ремонту виходила близько 140 тис грн (на вказаному СТО роблять не всі види робіт, систему кондиционера з трубками, компрессором і радіатором я ремонтував в гаражах), я відмовився від їх пропозиції та чекав всю суму. Однак виплатили компенсацію мені у страховій майже на 9000 грн менше, ніж в підписаній нами угоді. Виплату отримав наприкінці 2022 року. Практично весь 2023 рік я намагався зателефонувати представнику страховій та дізнатися, чому отримав суму менше ніж вказано в угоді (нагадую, що я військовий та не завжди є можливість телефонувати). Перебуваючи у місті, я звернувся до представництва ТАСС, які дали мені номер іншого представника. Після розмови з ним (як це відбувалось та як довго я намагався все дізнатися це окрема історія) мені запропонували надіслати їм фото відроментованого автомобілю (це я зробити можу) та надати документи з СТО про сплату та акти виконаних робіт та інше. Останне я зробити не можу поперше тому, що зараз перебуваю не місті. Або мені написати рапорт командуванню прошу надати мені можливість виїхати в приватних справах на СТО на вимогу страховій😄. Крім того, як я зазначав, в нашому невеликому місті я робив машину ще в гаражах, де ви як самі розумієте не дають довідок та чеків. На моє питання чому вони погодились на сумму незалежного експерта, підписали зі мною угоду, однак її не виконують, мені не відповіли.
Після розмови з юристом (нагадую, у випадку з вказаною компанією це роботи ОБОВ'ЯЗКОВЕ, інакше буде гірше) він зазначив, що у вирадку, коли представники страхової не з'являються на огляд пошкодженого транспортного засобу, а власник звертається до незалежного експерта (як було в моєму випадку) то витрати експерта (це близько 5000) можна покласти на страхову.
Таким чином, якщо я б одразу звернувся до юриста, то проблем було б менше і сумму я би отримав. Тому раджу не намагатися вирішувати питання з вказаною тоазовою самостійно, бо вас надурять.
P. S. Нещодавно до мене звернувся знайомий знайомих, який також потрапив у ДТП з вини клієета ТАСС і який має такі ж самі проблеми. Я йому порадив не чекати та одразу звертатися до адвоката — так буде дешевше.
Страховая группа «ТАС»
12 февраля 2024, 9:19
Добрий день.
Аби ми мали можливість розібратися в ситуації та надати відповідь по суті висловлених претензій, повідомте, будь ласка, номер поліса винуватця ДТП та/або страхової справи чи інші дані, за якими ми можемо ідентифікувати вас як отримувача страхового відшкодування.
З повагою. СГ «ТАС»

Комментарии к отзыву - 3

Serhiy22Serhiy222024-02-13 10:39:22
У мене є лише номер страхового полісу вашого клієнта - серія АР 9818167. Заява про страхове відшкодування яке я підписав з вашою компанією - реєстраційний номер 12564/21/2022/53 від 29 липня 2022 року.
СГСГ2024-02-19 16:40:28
Добрий день! По суті висловлених претензій маємо повідомити наступне. Розрахунок розміру страхового відшкодування здійснено страховиком виключно на підставі норм Закону України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» (надалі – Закон), та відповідно до «Методики товарознавчої експертизи та оцінки КТЗ". Згідно ст. 29 Закону «....У зв'язку з пошкодженням транспортного засобу відшкодовуються витрати, пов'язані з відновлювальним ремонтом транспортного засобу з урахуванням зносу, розрахованого у порядку, встановленому законодавством, включаючи витрати на усунення пошкоджень, зроблених навмисно з метою порятунку потерпілих внаслідок дорожньо-транспортної пригоди…» У відповідності до п.36.2 ст. 36 Закону «...Якщо відшкодування витрат на проведення відновлювального ремонту пошкодженого майна (транспортного засобу) з урахуванням зносу здійснюється безпосередньо на рахунок потерпілої особи (її представника), сума, що відповідає розміру оціненої шкоди, зменшується на суму визначеного відповідно до законодавства податку на додану вартість. При цьому доплата в розмірі, що не перевищує суми податку, здійснюється за умови отримання страховиком документального підтвердження факту оплати проведеного ремонту…» Оскільки виплату проведено безпосередньо потерпілій особі, її було зменшено на суму податку на додану вартість. Згідно з висновком експерта збиток, завданий вам як власнику пошкодженого автомобіля, з урахування зносу, без ПДВ на запчастини, становить 93315,46 грн. Франшиза за полісом становить 2500 грн. Відповідно розрахунок суми страхового відшкодування: 93315,46 грн – 2500 грн = 90815,46 грн. З повагою, СГ «ТАС»
Serhiy22Serhiy222024-03-13 21:22:59
Добрий день. Не завжди є Інтернет, щоб вам відповісти. Згідно з висновком судового експерта 388/22 від 03.09.2022 року, збиток складає 102317 грн. Минус 2500 (франшиза) це буде 99817. Угоду з вашою компанією 12564/21/2022/53 від 29.07.2023 року я підписав саме на суму 99817 грн. Згідно ст. 29 Закону, на який ви посилаєтеся "... оплата здійснюється з урахуванням зносу... ", то її незалежний експерт врахував при складдані свого висновку. А ще у вказаній статті зазначається що відшкодування виплат, пов'язаних з евакуацією транспортного засобу (д'якую, про це я не знав і у вашій компанії мені про це не розповіли, бо мою автівку везли з мвсця ДТП на евакуаторі, я би додав цю сумму до страхової виплати). Що стосується ст. 36.2 Закону відносно проведення ремонту за мій рахунок, якщо б мені це пояснили у вашій компанії, то я б задоволенням доручив вам провести вказаний ремонт. У вашему випадку це було б набагато дорожче, ніж я витратив, та мені було б спокійніше і я би не витрачав свій час на пошук запчастин, їх доставку, та пошук майстрів. Тому я підтверджую негативний відгук про вашу компанію і раджу всім, хто не дай Бог потрапить у ДТП з клієнтом вашої компанії, одразу звертатись до юристів, бо у майбутньому ваши проблеми можете помножити на 2. Вам, як і мені будуть посилатися на Закони, яких ви не знаете, а під час складання документів вам про них не розкажуть. Зі мною так і вишло - як вбачається з відповіді на сайті, я міг би включити до суми збитку евакуатор. Що стосується ПДВ, то чому в інших компаніях з цим проблем не має? Так як я військовий, та перебуваю в іншому регіоні, я не можу виконати ваші вимоги. При написанні першого коментарю я не розраховував на порозуміння з боку страхової та відшкодування виплат, я попередив інших осіб, як необхідно діяти з вашою компанією.
Отзыв успешно отредактирован