Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Відмова у виплатах: CMR страхування, відповідальність експедитора, СК Інго Україна.

1/5
beitrans2022-10-27 11:18:05
Маємо сталий бізнес в Україні та закордоном з організації вантажних перевезень, працюємо на національному та міжнародному ринку більше 20 років.

П'ять років страхували відповідальність експедитора за вантажі у СК «Інго Україна», сплачували приблизно по 500 тис. грн. на рік за страховку. Страхові випадки траплялися, але наша компанія отримувала відшкодування без участі страхової компанії.

Однак, у 2021 році сталася крадіжка вантажу, замовник велика міжнародна компанія. Ск Інго замість виплати у межах одного року, постійно запитувала додаткові документи, пояснення в тому числі з нарахування податків у юрисдикціях Англії /ЄС та через два роки відмовила у страховій виплаті, начебто з підстав не подання нашою Компанією заяви про виплату страхового відшкодування, при цьому обов'язок страхової компанії повідомляти за три дні про перелік документів, яких не вистачає для виплати — закріплений у договорі страхування.

Наразі слухається судова справа по цій відмові та Страхова компанія Інго письмово повідомила, що ризик взагалі не був застрахований та посилається на умови їх власних правил страхування, з якими не ознайомили, та які за наявності у предметі договору страхування застрахованого ризику з крадіжки вантажу, передбачають безліч умов, якими ця виплата обмежується. Тобто, договір страхування з оплатою по 500 тис у рік є формальним та по ньому отримати страхову виплату не можливо.

Пропоную всім перевізникам та експедиторам внести Страхову компанію Інго Україна до блок-листу і не за яких обставин не мати з СК Інго Україна будь-яких правовідносин.

Також, очікуємо звернення наших національних та європейських замовників до бізнес-омбудсмена стосовно діяльності цієї страхової компанії, ситуація буде розвиватися, якщо цікаво — слідкуйте.

Всім гарного дня та сильних партнерів у бізнесі.

Комментарии к отзыву - 0

Отзыв успешно отредактирован