Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Відмовились продати валюту без паспорту

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
Максим 1 3 января 2018, 16:49
Отделение по адресу: Львов, ул. Научная, 96
Касир банку відмовився продати 100$ без паспорту незважаючи на постанову №364 НБУ, агрументувавши відмову тим, що йому потрібно ідентифікувати мене (не зрозуміло нащо). Водійські права, які я мав при собі для співробітника банка не є посвідченням особи. І це все при тому, що я є клієнтом банку вже 5+ років, маю банківські картки і т.п. тобто інформації для ідентифікації купа, було б бажання надати клієнту послугу, а не шукати приводів цього не робити.
Прошу керівництво розібратися, чому мені не вдалося отримати бажану послугу в відділені банку.
ПУМБ
Ответ банка
PUMB 3 января 2018, 17:38
Доброго дня! Перепрошуємо за незручності. Згідно норм, встановлених НБУ одна фізична особа має право купити іноземну валюту в еквіваленті 150 000 грн. Для того, щоб контролювати ліміт продажу банк повинен ідентифікувати особу, що здійснює покупку за допомогою будь-якого документу на розсуд банку. ПУМБ виконує верифікацію за допомогою паспорта. Дякуємо за розуміння!

Комментарии - 6

+
0
Максим 1
Максим 1
3 января 2018, 18:58
#
Не треба дякувати за розуміння, бо я не розумію. Крім паспорта є інші документи, які ідентифікують особу, є моя платіжна картка, яка в купі з водійськими правами однозначно ідентифікує мене в базі клієнтів. В чому необхідність вимагати саме паспорт або якійсь конкретний документ? Чому не використовувати базу клієнтів для отримання необхідних паспортних данних/ІПН, якщо вже так?
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
3 января 2018, 21:20
#
«Чому не використовувати базу клієнтів для отримання необхідних паспортних данних/ІПН, якщо вже так?»

Тому що у кліентській базі ПУМБу немає фотографій кліентів.

Наприклад, у Привабанку у картках кліентів є їхні фотографіі і тому у Приваті достатньо номера мобільного телефону для ідентіфікаціі…
Більшість банків вимагають тільки паспорт, тому що його підробка коштує дорожче ніж фіктивне посвідчення водія…
+
+15
Максим 1
Максим 1
4 января 2018, 17:28
#
Ви займаєте неправильну позицію. Замість того, щоб замислитись як можка покращити свій сервіс Ви продовжуєте шукати якісь виправдення. А тест ДКН підробити коштуватиме ще дороще, то це ж не означає, що треба заставляти клієнта робити тест ДНК замість паспорту, чи означає?
Кому потрібно підробляти водійське посвідчення щоб купити валюту, якщо це можна зробити в іншому банку чи обміннику взагалі без документів?
От Ви кажете немає фотографій в базі, то може це є рішення проблеми? Додайте фотографії, не пасіть задніх, то ж не є якась супер технологія в наш час.
А ще скани паспорту ж у вас є, нехай и не кольорові, то ж не суть.
А ще у мене є мобільний додаток ПУМБу, і телефон, який вказан в моєму договорі. То чому Приват вміє працювати з цими речима і використовувати їх для надання послуг, а ПУМБу досі потрібен паспорт?
Я все ж чекаю якоїсь ідеї вирішення цієї проблеми від Вас, скажіть мені які покращення ви зробите, щоб наступного разу я зміг отримати послугу, за якою прийшов в свій банк без цієї бюрократії.
+
0
Ferrari  Александровск
Ferrari Александровск
24 января 2018, 23:03
#
Я поддерживаю ТС, если ты являешься клиентом этого банка, то и льготы должны быть, минимум по идентификации. А так смысл брать в своем банке валюту и выручить банк. Принципиально сама хожу лично, на черный рынок к проверенным менялам или в обменники, где выше ставки.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
4 января 2018, 18:32
#
Подход простой — предъявляете паспорт гражданина Украины и получаете долгожданную услугу.

Не предъявляете паспорт — не получаете услугу.

Мы можем долго и нудно спорить о ваших правах и упускать из виду ваши обязанности, но лучше подайте на банк в суд и там доказывайте своё право покупать в украинском банке по водительскому удостоверению американскую валюту.
+
0
Максим 1
Максим 1
5 января 2018, 11:09
#
Не побачив одразу, що Ви не є представником банку, перепрошую. Мої коментарі були суто до банку.
Щодо вашого комента, суть не в моїх правах, а в тому, щоб організації, які надають послуги думали про те, як вони це роблять і весь час покращювались. Тільки так ми всі зможемо рухатись в розвитку далі. Банк — це сервісна компанія, вона існує для того, щоб надавати фінансові послуги населенню, і від того, як добре банк це робить залежить наскількі суть його існування взагалі виконується. Погані послуги призводять до відсутності клієнтів, а це в свою чергу призводить до закриття банка (крайній випадок звісно). Суспілсьво розвивається і з часом буде все вимогливішим до того, які і як послуги надає сервісна компанія і враховуючи велику конкуренцію просто буде іти туди, де це роблять краще. От я і пишу банку, подумайте заради чого ви існуєте і що можна зробити краще. Не зручна послуга — втрата клієнта — без кліента неможливо надати послугу — існування сервісної компанії яка не надає послуги не має сенсу.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться
 

Курс валют в ПУМБ

Валюта Покупка Продажа
EUR 42.4 43
PLN 9.4 9.9
USD 39.5 39.99
Все курсы банка

Курс валют в ПУМБ

Валюта Покупка Продажа
EUR 42.4 43
PLN 9.4 9.9
USD 39.5 39.99
Все курсы банка
Главная / Банки Украины 🏦 / ПУМБ 💰 / Отзывы о ПУМБ 📝 / Відмовились продати валюту без паспорту