Минфин - Курсы валют Украины

Установить

401 спосіб обманути державу.

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
без оценки
siramich14 19 июля 2014, 23:39
401 спосіб обманути державу.
Якщо Остап Бендер знав 400 відносно чесних способів обманути державу, то начальник Волинської обласної філії Державного АТ «Ощадбанк» винайшов ще один.
У 2012 році Міністерством фінансів України було випущено казначейські зобов‘язання України – державні цінні папери номінальною вартістю 500 доларів США терміном обігу 2 роки. Та ось біда бажаючих скупити ці цінні папери на Волині забракло, а плани виконувати потрібно, що робити?
Великий комбінатор Андрій Паскевич знайшов вихід із ситуації – примусивши купити облігації начальників відділів Волинського облуправління Ощадбанку та керуючих відділеннями. Але це ж мізер, а область повинна бути в лідерах, щоб не впасти обличчям в грязюку перед своїм кумом С.Подрєзовим. Креативності мислення Андрію Івановичу не бракувало ніколи – то щоб виконати план по транзакціях працівники масово розраховуються в торгівельній мережі лише картками, купуючи для прикладу в «Там-Тамі» 10 коробок сірників по 30 копійок, уже 10 транзакцій; то щоб купити квиток на автобус працівник, який живе біля автостанції і їде у відрядження змушений шукати відділення Ощадбанку, там замовляти квиток, потім повертатись на автостанцію, щоб його забрати – інакше відрядження не оплатять; то всі працівники банку (касири та прибиральниці теж) мають поповнювати особисті мобільні телефони лише через емісійний центр Ощадбанку, ну і інші не менш екзальтовані новації. І тут ідея не примусила себе довго чекати. Паскевич швиденько придумує схему, за якою його заступники та окремі начальники відділів придбали казначейських зобов»язань до 400 тис.гривень на особу. Але де взяли такі гроші? Все просто – оформили кредити на працівників банку під 8% річних при дохідності зобов»язань 9,2% річних під заставу цих же зобов»язань. Крім того щомісячно, особам які взяли кредит сума тіла кредиту погашалась за рахунок персонально встановлених Паскевичем надбавок. Враховуючи що курс долара у 2012-2013 році був 8 грн. за 1 дол., а у лютому 2014 року – 11 грн. за 1 дол., коли в паніці швиденько скинули зобов»язання, то хлопці непогано заробили. Все було б добре, якби не одне але. А який зиск від цього отримала держава, яка володіє банком, де на Волині і через шість місяців після зміни влади в Україні керівництво здійснює крутій і казнокрад?
Зараз Ощадним банком проводиться активна рекламна компанія з продажу казначейських зобов»язань «військових». Справа потрібна, але чи не перетворять і її такі особи як Паскевич у черговий фарс? До слова, в банківських колах Волині ходять чутки, що зарплата касира відділення Ощадбанку менша від зарплати заступника Паскевича у 30-40 разів. Чи не доцільно було б оприлюднити декларації про доходи керівництва державного Ощадбанку в центральному апараті та територіальних філіях, щоб підвищити довіру до «народного» банку та припинити плітки про те, що корупція в банку, яка процвітала при антинародному режимі Януковича, лишилась і після його повалення.
З цими та іншими махінаціями мала би розібратись ревізія з центрального апарату. Почекаємо, Андрій Іванович теж уже чекає. Для цього аж дві бази підготовив на Світязі: на «Іллічівці» та базі відпочинку Ощадбанку «Гряда», куди службовим транспортом (автомобіль Шевроле) 18 липня 2014 року заїхали два помічники Котя та Ярик, і до яких 19 липня приєднався сам великий комбінатор відпочити за кошт банку (за проживання на базі ніхто в касу банку не платить) від трудів праведних.

Комментарии - 4

+
0
tsukerman
tsukerman
20 июля 2014, 12:16
#
Вы пытаетесь удивить этим? Если наболело есть генпрокуратура, а тут никто эту ветку не читает
+
0
dorren
dorren
23 июля 2014, 22:20
#
А кто письмо составлял -юрист?
+
0
dorren
dorren
23 июля 2014, 22:22
#
Tsukerman Да и генпрокуратура, и Гааговский суд и тд Просто хотят сдвинуть ненужного чинновника
+
0
ВАСЯ МУЖ
ВАСЯ МУЖ
28 июля 2014, 16:34
#
Siramich14, судячи по почерку ЕКС начальник управління. Справжній українець, сам всрався і хоче всіх замазати.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться