Минфин - Курсы валют Украины

Установить
vechislavs
vechislavs
Зарегистрирован:
17 декабря 2013

Последний раз был на сайте:
13 марта 2023 в 02:15
Подписчики (96):
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
57 лет, Киев
vasia2
vasia2
63 года
zvezdaliza
zvezdaliza
Allin
Allin
45 лет
SHRL
SHRL
44 года, донецк
OGls
OGls
70059242
Дмитрий Кожух
Panthera
Panthera
1On
1On
Запорожье
Alexandr707
Саша Ш.
Жашков city
ApamaT
ApamaT
ruslan93
ruslan93
все подписчики
29 октября 2014, 12:48

Урядова програма енергозбереження

В свете решений Кабинета Министров Украины и лично гр Яценюка о Государственной программе энергосбережения, привожу две статьи, первая о начале программы, вторая о итогах программы, почему итогах, начался отопительный сезон и переоборудование жилых помещений очень затруднительно. Прошу обратить внимание на цифры приведенные в статьях, это сума выделенной помощи (дотаций) и количество выданных «льготных» кредитов. При чтении материала прошу учесть, что основная масса населения живет в сельской местности или в частном секторе. и на фоне этого сама программа вызывает, лично у меня, недоумение.

eircenter.com/news/oshhadbank-vidavatime-krediti-fizosobam-na-pridbannya-kotliv/ 10.10.2014

«Ощадбанк» видаватиме кредити фізособам на придбання котлів

В рамках реалізації урядової програми енергозбереження державний «Ощадбанк» кредитуватиме фізосіб на придбання котлів.

Про це, повідомляється на сайті «Ощадбанку».

Йдеться про котли, що працюють на будь-яких видах палива і енергії, крім природного газу

Згідно з повідомленням, програма передбачає відшкодування позичальникам частини суми кредиту, яке може скласти до 20% тіла кредиту, але не більше 5 тис. грн.

Кредит надається на термін до 36 місяців за ставкою 25% річних. Обов'язковий власний внесок клієнта — 10% вартості котла. Мінімальна сума кредиту — 1 тис. грн, максимальна — 30 тис. грн.

Для відшкодування частини суми кредиту позичальникам, які купують електричні або твердопаливні котли, урядом виділено 50 млн грн бюджетних коштів.

«Реалізація цієї програми має стратегічне значення для всієї України, адже це допоможе нам уникнути газової залежності від Росії. Розроблений спільно з урядом ефективний механізм кредитування українців дозволить близько 34 тис. домогосподарств перейти на альтернативні види опалення», — цитує прес-служба голову правління Ощадбанку Андрія Пишного.

Для отримання кредиту необхідно:

1 крок. Потенційний позичальник обирає товар у магазині та, отримавши рахунок-фактуру, надає його до установи банку разом з усіма необхідними документами для отримання кредиту.

2 крок. Після визначення банком можливості надання кредиту банк приймає рішення щодо видачі кредиту.

3 крок. Позичальник сплачує продавцю обов’язковий початковий внесок у розмірі від 10% від вартості котла та надає до банку відповідні підтверджувальні документи.

4 крок. Після укладення кредитного договору з фізичною особою банк надає позичальнику кредит шляхом перерахування кредитних коштів на рахунок продавця, а позичальник надає до банку документ, що підтверджує отримання ним котла від продавця.

5 крок. Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України в свою чергу перераховує банку кошти для відшкодування кожному позичальнику до 20% тіла кредиту, але не більше 5 тис. грн. Ці кошти перераховуються на поточні рахунки позичальників, відкриті в Ощадбанку.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України забезпечив виконання програми з енергозбереження в розмірі 500 млн грн.

За матеріалами: Українська правда

Статья № 2

eircenter.com/news/oshhadbank-vidav-66-kreditiv-na-tverdopalivni-kotli/ 29.10.2014

«Ощадбанк» видав 66 кредитів на твердопаливні котли

В рамках реалізації урядової програми енергозбереження «Ощадбанк» вже видав 66 «теплих» кредитів на загальну суму 1,154 млн гривень.

Про це йдеться у повідомленні банку.

Як повідомляється, середня сума одного кредиту — 17,5 тисяч гривень. Найбільше таких кредитів видано в Сумській, Львівській та Тернопільській областях.

Нагадаємо, 9 жовтня «Ощадбанк» розпочав кредитування громадян на придбання котлів, що працюють на будь-яких видах палива і енергії крім природного газу.

Довідка. Програма передбачає відшкодування позичальникам частини суми кредиту. На допомогу людям в придбанні електричних або твердопаливних котлів урядом виділено 50 млн гривень бюджетних коштів.

«Кредит надається на термін до 36 місяців. Ставка — 25% річних, обов'язковий власний внесок — 10% від вартості котла. Мінімальна сума кредиту — 1000 гривень, максимальна — 30 тисяч гривень», — йдеться в повідомленні.

Механізм отримання кредиту передбачає кілька кроків:

1 крок. Потенційний позичальник вибирає товар в магазині і, отримавши рахунок-фактуру, надає його установі банку разом з усіма необхідними документами для отримання кредиту.

2 крок. Після визначення банком можливості надання кредиту банк приймає рішення про видачу кредиту.

3 крок. Позичальник сплачує продавцеві обов'язковий перший внесок в розмірі 10% від вартості котла і надає в банк відповідні підтверджуючі документи.

4 крок. Після укладення кредитного договору з фізичною особою банк надає позичальникові кредит шляхом перерахування кредитних коштів на рахунок продавця, а позичальник надає в банк документ, що підтверджує отримання ним котла від продавця.

5 крок. Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України в свою чергу перераховує банку кошти для відшкодування кожному позичальнику до 20% тіла кредиту, але не більше 5 тис грн.

Ці кошти перераховуються на поточні рахунки позичальників, відкритих в Ощадбанку.

За матеріалами: Українська правда

Заметим, что во второй статье указано помощь государства 50 млн гр. Смешно и печально! С такими темпами и таким подходом (в сумму кредита не входят работы по замене котла) не скоро мы сможем перейти на другие виды топлива! Очень жаль, идея была не плохой, но как говорят… разбилась о суровую действительность.

Просмотров: 688, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 5

+
0
Anko
Anko
29 октября 2014, 13:22
#
Мне только одно непонятно, зачем такая сложная схема — возмещение получат только те, кто купит котел в кредит, при этом фактически возмещение=выплаченным процентам по кредиту.
+
+7
vechislavs
vechislavs
29 октября 2014, 13:29
#
Я лично вижу это как помощь в продаже отечественных котлов с низким КПД (импортный стоит около 2000 евро), и обеспечение ОщадБанка заёмщиками. А если глубже то на лицо одна из «прозорих» схем хищения бюджетных средств.
+
0
PanMykola
PanMykola
6 апреля 2015, 15:13
#
Скажите, пожалуйста. А если у меня например уже есть 10000 грн на руках и я хочу их потратить на котел, получив скидку от государства, то какие мои варианты? Можно взять кредит и сразу его оплатить, не попадая на проценты? Какая-то очень мутная схема.
+
0
vechislavs
vechislavs
6 апреля 2015, 15:47
#
Вот моё мнение minfin.com.ua/blogs/vechislavs/59251/ По Вашему вопросу, схема очень мутная. Еще раз, Вас обяжут купит низкоэффективный отечественный котел. Хороший западный обойдётся около 2000уе! Поэтому лучше имея деньги обратиться в тот же приват и получить кредит на тех же процентах и купит действительно вещь. А по поводу котла, я бы не спешил, может есть смысл продублировать газовый электрическим. Во всяком случае решать Вам. Обращайтесь. Есть на форуме такой АндрейМ он сам банкир, и я с ним сколько не общался. он лучше владеет информацией по поводу кредитов.
+
0
PanMykola
PanMykola
7 апреля 2015, 14:14
#
Спасибо
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться