Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Збори акціонерів Кредобанка затвердили річний звіт та переобрали спостережну раду

Річні загальні збори акціонерів Кредобанка, що відбулися 27 квітня, затвердили річний звіт банку разом з висновком аудитора, згідно з яким банк у 2015 році отримав чистий  прибуток в сумі 112,449 млн грн. Збори також відкликали і переобрали на новий термін спостережну раду та ревізійну комісію банку.

Відповідно до рішення зборів акціонерів, чистий прибуток Кредобанка скеровано на покриття збитків попередніх років. Згідно з річним звітом, який підтверджений міжнародним аудитом, активи банку за 2015 рік збільшилися на 42% — до 8,272 млрд грн, кредитний портфель (нетто) – на 43% до 4,140 млрд грн капітал – на 128% до 830 млн грн. Обсяг коштів клієнтів, залучених банком, збільшився на 56% — до 5,654 млрд грн. Чистий процентний дохід Кредобанка за 2015 рік склав 564 млн грн, чистий комісійний дохід – 248 млн грн.

Збори акціонерів також затвердили нову редакцію статуту Кредобанка відповідно до змін у законодавстві України, внесли зміни і доповнення до положення про спостережну раду банку, а також затвердили положення про надання акціонерам інформації та документів про діяльність Кредобанка.

В результаті кумулятивного голосування збори акціонерів обрали новий склад спостережної ради Кредобанка. До складу ради увійшли 6 представників акціонера, банку PKO Bank Polski – Якуб Папєрскі, Шимон Валах, Павел Борис, Марцін Мош, Марек Щесьняк та Маґдалєна Косьміцка, а також 2 незалежні члени. Незалежними членами спостережної ради Кредобанка переобрано проректора з наукової роботи НУ «Львівська Політехніка» Наталію Чухрай та доцента кафедри фінансів НУ «Львівська Політехніка» Лева Кльобу. Відповідно до вимог чинного законодавства, нового голову спостережної ради буде обрано на першому її засіданні.

Збори також обрали новий склад ревізійної комісії, до якої увійшли Івона Чулада, Сабіна Людвіняк, Беата Курек, Анна Росьцішевська, Інґа Старчиновска та Богдан Васяк.     

 

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться