Минфин - Курсы валют Украины

Установить
15 апреля 2016, 11:59 Читати українською

Кредитний рейтинг «Кредобанку» підвищено до uaAAA

 

Українське рейтингове агентство «Стандарт-рейтинг» підвищило довгостроковий кредитний рейтинг ПАТ «Кредобанк» за національною шкалою до найвищого рівня – uaAAA. Таке рішення було ухвалено рейтинговим комітетом агентства 14 квітня за результатами аналізу підсумків роботи банку за 2015 рік.

Згідно з повідомленням агентства, банк або окремий борговий інструмент з рейтингом uaAAА характеризується найвищою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Короткостроковий кредитний рейтинг банку за національною шкалою було оновлено на рівні uaK1, а рейтинг депозитів – підтверджено на рівні ua.1 за шкалою РА «Стандарт-рейтинг».

При прийнятті рішення про перегляд рейтингів рейтинговий комітет агентства взяв до уваги той факт, що у 2015 році регулятивний капітал банку (норматив Н1) виріс в 1,9 раза – з 595 млн. грн. до 1,1  млрд. грн., а норматив адекватності регулятивного капіталу (Н2) зріс з 14,5% до 19,1%. Основним джерелом суттєвого зростання регулятивного капіталу банку став статутний капітал, обсяг якого був збільшений на 330 млн. грн. або на 17% — до 2,25 млрд. грн. шляхом додаткового випуску простих іменних акцій ПАТ «Кредобанк».

В результаті у 2016 рік «Кредобанк» увійшов із досить високим показником достатності регулятивного капіталу, який станом на 1 січня із помітним запасом перевищував як встановлене НБУ граничне значення для даного нормативу (на 9,05 п.п.), так і середній показник Н2 по банківській системі України (на 6,74 п.п.). Таким чином, стратегічний акціонер ПАТ «Кредобанк» — найбільший банк Польщі PKO Bank Polski S.A. – в черговий раз продемонстрував високий рівень своєї підтримки. Також було враховано той факт, що чистий прибуток групи PKO Bank Polski за підсумками 2015 року склав 2,61 млрд. злотих і став найкращим фінансовим результатом року в польському банківському секторі.

Аналітики агентства також взяли до уваги той факт, що за підсумками 2015 року «Кредобанк» отримав прибуток у розмірі понад 112 млн. грн. Окрім того, за підсумками 2015 року у порівнянні з 2014 роком у гривневому еквіваленті суттєво виріс обсяг активів банку  - на 42% до 8,3 млрд. грн., а також обсяг залучених коштів клієнтів – на 56%  до 5,7 млрд. грн.

«Незважаючи на кризові явища в банківській системі України, в 2015 році «Кредобанк» не лише вийшов на рентабельну діяльність, але й згенерував значний обсяг прибутку, а також показав вагомий приріст (у гривневому еквіваленті) активів та обсягу коштів, залучених у клієнтів. У четвертому кварталі 2015 року був збільшений капітал Банку, що позитивно вплинуло на динаміку його нормативів. Наявність зовнішньої підтримки від PKO Bank Polski S.A. на фоні відмінних результатів роботи Банку у кризовій 2015 рік зробила можливим підвищення довгострокового кредитного рейтингу за національною шкалою до максимально можливого рівня», — говориться в офіційному повідомленні агентства.

 

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться