Минфин - Курсы валют Украины

Установить
2 декабря 2015, 16:17 Читати українською

Standard & Poor’s підвищило кредитні рейтинги «Кредобанку»

 Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor’s підвищило довгостроковий кредитний рейтинг «Кредобанку» за міжнародною шкалою з рівня CCC- до ССС+ та рейтинг контрагента за національною шкалою з рівня uaССС- до uaB+. Короткостроковий кредитний рейтинг за міжнародною шкалою підтверджено на рівні С. Таким чином, довгостроковий кредитний рейтинг ПАТ «Кредобанк» є найвищим серед рейтингів українських банків від міжнародних рейтингових агентств і лише на одну сходинку поступається суверенному рейтингу України як держави. 
 
    Як відзначено в офіційному повідомленні агентства, рейтинги «Кредобанку» були підвищені після підвищення довгострокового суверенного рейтингу України, яке відбулося після реструктуризації зовнішнього суверенного боргу. Водночас агентство відзначило, що рівень рейтингів «Кредобанку» більше не стримується рівнем суверенних кредитних рейтингів України.

    При підвищенні рейтингу Standard&Poor’s врахувало підтримку банку з боку материнської структури – найбільшого банку Польщі PKO Bank Polski S.A. На думку аналітиків агентства, готовність PKO Bank Polski підтримувати «Кредобанк» та наявність доступу до ліній ліквідності від материнської структури дозволять зберегти платоспроможність банку в умовах фінансової турбулентності. Також аналітики агентства відзначили більш стабільну базу депозитів у «Кредобанку» порівняно з іншими українськими банками. Водночас, Standard&Poor’s зберегло негативний прогноз за рейтингами банку, вказавши на ризики регуляторного та іншого характеру, що є спільними для українського банківського сектору та яких «Кредобанк» не зможе уникнути. 

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться