Минфин - Курсы валют Украины

Установить
22 мая 2015, 14:10 Читати українською

У I-му кварталі 2015 року стратегічний акціонер «Кредобанку» — PKO Bank Polski отримав понад 647 мільйонів злотих прибутку

Чистий прибуток групи капіталу PKO Bank Polski за підсумками І кварталу 2015 року склав 647,2 мільйона злотих, а її активи вперше в історії польського банківського сектора перевищили 250 мільярдів злотих. На високому рівні зберігається ефективність групи – показник віддачі на капітал склав 11,5%, а показник віддачі на активи склав 1,3%. До складу групи PKO Bank Polski входить також український «Кредобанк», прибуток якого у 1-му кварталі за даними НБУ склав 8,5 мільйонів гривень.
Відповідно до опублікованих підсумків роботи групи PKO Bank Polski за І квартал 2015 року, чистий процентний дохід групи склав 1,67 мільярда злотих, а чистий комісійний дохід – 679,2 млн. злотих. Ефективність групи залишилася на високому рівні – за підсумками кварталу показник С/І (співвідношення витрат до доходів) у групі склав 49,4%, що нижче за середній у польському банківському секторі.
У квітні було остаточно завершено один з найважливіших проектів групи останнього часу – інтеграція підрозділів групи Nordea в Польщі. Інтеграція полягала, насамперед, у зміні торгової марки та перенесення даних понад 300 тисяч клієнтів Nordea на сучасну операційну платформу PKO Bank Polski. Відтепер всі клієнти банку мають єдиний стандарт обслуговування. Інтеграція PKO та Nordea стала не лише найшвидшою за останні роки на польському банківському ринку, але й однією з найефективніших. Водночас, витрати на інтеграцію підрозділів Nordea, а також підвищена сума відрахувань до Банківського гарантійного фонду мали істотний вплив на результат І кварталу 2015 року.
«Результати першого півріччя цього року не будуть в повній мірі репрезентативними та не відображатимуть повного потенціалу Банку. Вони обтяжені регуляторними чинниками та видатками на інтеграцію і не враховують економію витрат внаслідок синергії, яка буде помітна у другому півріччі цього року. Зараз приділяємо особливу увагу зростанню кредитного портфеля, кращому управлінню капіталом та подальшому зміцненню фінансової дисципліни. Також спостерігаємо дуже позитивні тенденції покращення якості активів, що впливає на найнижчу за багато років ціну ризику. Це один з наших пріоритетів у теперішній стратегії,» – говорить Голова Правління PKO Bank Polski Збіґнєв Яґєлло.

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться