Минфин - Курсы валют Украины

Установить
2 апреля 2015, 15:00 Читати українською

«Кредобанк» увійшов до ТОП-3 рейтингу надійності депозитів українських банків

«Кредобанк» посів друге місце у рейтингу надійності банківських депозитів України, який вже сьомий раз проводить українське рейтингове агентство «Стандарт-Рейтинг» на підставі публічної інформації про роботу банків та їхньої фінансової звітності за 2014 рік.   
Згідно з висновками аналітиків агентства, при визначенні підсумків рейтингу було враховано те, що «Кредобанк» продемонстрував високі темпи зростання доходності, а також увійшов у 2015 рік із дуже добрим запасом ліквідності. Окрім того, аналітики агентства взяли до уваги те, що банк належить до найбільшої польської банківської групи з державним капіталом – PKO Bank Polski. що є лідером польського банківського сектору. Чистий прибуток PKO Bank Polski S.A. за підсумками 2014 року перевищив 3,25 млрд. злотих, а консолідована вартість активів групи станом на кінець минулого року зросла на 24,8% порівняно з попереднім роком – до 248,7 мільярда злотих. 
«Підсумки рейтингу надійності банківських депозитів України підтвердили важливу роль банків з європейським капіталом у забезпеченні надійності української банківської системи та збереженню довіри вкладників до банків – у першу чергу завдяки прозорій діяльності та неухильному виконанню зобов’язань,  – говорить голова правління ПАТ «Кредобанк» Дмитро Крепак. – Високий результат «Кредобанку» підтверджено не лише національними рейтингами, а й зростанням обсягу клієнтських коштів на 29,7% у гривневому еквіваленті за підсумками 2014 року» 
У сьомому рейтингу надійності депозитів українських банків взяли участь 76 банків, з них 19 отримали найвищу оцінку. Вже традиційно серед банків з надійними депозитами домінують банки з участю іноземного капіталу та державні банки. До першої п’ятірки рейтингу увійшли 4 банки з європейським капіталом.   
З повним офіційним повідомленням агентства можна ознайомитись тут.

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться