Минфин - Курсы валют Украины

Установить
28 октября 2014, 17:03 Читати українською

В Минфине не собираются реструктуризировать внешнюю задолженность Украины

 Потери от данного решения выше, чем польза, считает Шлапак

Украина не намерена проводить реструктуризацию внешней задолженности и располагает достаточным ресурсом для оплаты долгов. Об этом заявил журналистам министр финансов Украины Александр Шлапак.

В частности, говоря о возможной реструктуризации долгов, Шлапак сказал: «Ни в коем случае».

Он отметил, что предположительная сумма задолженности, которая теоретически могла бы быть реструктуризирована, не превышает 3 млрд долл.

«Однако потери от потенциальных инвесторов, которые могут быть от такого решения, существенно больше», — сказал Шлапак.

При этом он отметил, что правительство не видит проблемы в том, чтобы оплатить долги при той финансовой поддержке, на которую рассчитывало раньше.

Напомним, по словам Шлапака Украина потеряла 3,5 млрд долларов оборота с Россией. 

Комментарии - 5

+
+16
RMM
RMM
28 октября 2014, 17:13
#
В частности, говоря о возможной реструктуризации долгов, Шлапак сказал: «Ни в коем случае».
А в другой новости сегодня «По моим ощущениям, я не буду продолжать работу. Я не хочу». — сказал он.

Другими словами не так и важно что он говорит, он уже ж не хочет работать…
+
+11
Allin
Allin
28 октября 2014, 17:26
#
Ой, чё будет, когда придут ,, старые-обновлённые,, и схлеснутся мнениями с ,, новыми-обновлёнными,, — получится — старое-новое-обновлённое.

Крепчай народ!!!
+
0
Maleficarum
Maleficarum
28 октября 2014, 18:16
#
Коли йдеться про обговорення програми економічних реформ, підтримка якої виявляється в рамках угоди з МВФ, то найбільш прийнятним форматом для них є візит місії МВФ щодо перегляду програми», — пояснив Жером Ваше.

Він зазначив, що місія прибуде в Україну одразу після формування нового уряду. Раніше повідомляли, що візит запланований на середину листопада.

«Цей візит дозволить провести дискусії як щодо цифрових показників, так і щодо аспектів економічної політики, які є частиною програми або можуть увійти до неї. Нам також необхідно уточнити потенційні потреби України в фінансуванні, а також те, з яких джерел можливе надходження цих коштів», — наголосив він.

Глава представництва МВФ в Україні уточнив, що «все залежатиме від розвитку економічної ситуації в Україні, а також оцінки економічних перспектив, зокрема, зовнішньоторговельної кон’юнктури, що впливає, зокрема, на платіжний баланс країни».

+
0
Maleficarum
Maleficarum
28 октября 2014, 18:24
#
На запитання журналіста, чи знадобиться Україні комплексна програма спільно з Єврокомісією, як це було в Греції, Жером Ваше пояснив, що все залежить від самої України.

«Хоча ми часто вдаємося до тісного технічного співробітництва з іншими міжнародними донорами та донорами, які надають підтримку на двосторонніх засадах, програма МВФ розробляється і здійснюється незалежно. Часто в таких програмах умовою для виділення коштів є успіхи у співпраці з МВФ, однак донори завжди самостійно приймають такі рішення», — сказав він.

«Що стосується МВФ, то, бачачи відчутний прогрес у реалізації реформ відповідно до домовленостей, ми завжди закликаємо донорів додатково підтримати програму, яку здійснює влада країни. У випадку України, як і інших країн-позичальників МВФ, оцінюючи потреби країни у фінансуванні, ми в своїх розрахунках, звичайно ж, враховуємо можливу підтримку з інших джерел», — додав Жером Ваше.
+
0
Оксана Романенко
Оксана Романенко
28 октября 2014, 20:13
#
«Ни в коем случае», а следом «теоретически могла бы быть реструктуризирована» немного настораживает
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться