У цьому випуску можна дізнатись про походження різдвяного привітання «Христос народився», коли головну страву свята почали називати кутею, а сніп — дідухом, що таке розвертеп та адвент і, врешті, яка кутя канонічна: рідка чи густа?
Подкаст можна послухати на YouTube та інших платформах.
Нагадаємо, «Крафтове Різдво з Надійкою Гербіш» — це теплі роздуми та розмови про традиції святкування та сприйняття Різдва. Гостями першого сезону подкасту були: історик Ярослав Грицак, іконописиця Іванка Димид, дослідниця кухні Маріанна Душар, видавчиня та письменниця Мар’яна Савка, психоаналітик та перекладач Юрко Прохасько.
Перший сезон доступний для прослуховування на YouTube та інших подкастових платформах.
Ведуча подкасту — Надійка Гербіш, письменниця, перекладачка, продюсерка, авторка 22 книжок, третина з яких — про Різдво.
«Крафтове Різдво з Надійкою Гербіш» — подкаст створений виданням Локальна історія спільно з Кредобанком, реалізований у межах «Крафтового Різдва». Проєкту задля збереження та переосмислення багатовікових традицій.
Також у співпраці банку з Локальною історією був створений тематичний номер видання та спецпроєкт, який містить 8 матеріалів присвячених різдвяній тематиці: зірці, даті, прикрасам, вертепу, тваринам, їжі, предкам, колядуванню.