► Читайте телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новини

Як змінилися ціни

«У листопаді спред між оптом і роздробом на бензин марки „А-95“ досяг 9,66 грн/л, що створює підґрунтя для зниження ціни на цей вид пального на АЗК», — зазначають в «А-95».

Водночас для дизельного пального маржа в опті складає близько 2,59 грн/л, а на пістолеті - 7,62 грн/л, що на 1,74 грн більше від показника за жовтень.

«Зменшення європейських котирувань і зниження попиту створюють умови для здешевлення й найбільш масової марки пального у всіх сегментах ринку», — вказують аналітики.

В «А-95» зауважують, що оптові ціни на пальне знижуються попри проблеми з логістикою. На це впливає зниження європейських котирувань і достатні обсяги ресурсу на ринку.

Так, попри блокування польськими протестувальниками кількох пунктів пропуску на західному кордоні, у південному регіоні зафіксовано профіцит пропозиції, що позначається на ціні.

Запрошуємо на найбільшу конференцію з інвестицій від Мінфіну — Жити на відсотки.

Це унікальний шанс дізнатися про таємниці інвестицій від експертів: найактуальніші стратегії, практичні поради та можливість поповнити свій інвестиційний арсенал. Простими словами про важливе!

Приєднуйся до нас за цим посиланням !