►Читайте сторінку «Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

«Під егідою Кабміну працює робоча група, яка готує відповідні пропозиції для того, щоб стабілізувати ринок», — сказав він.

Голова регулятору зазначив, що підвищення тарифів дозволить збільшити зарплати енергетикам та іншим працівникам критичної інфраструктури, а також проводити аварійні відновлювальні роботи.

«Зараз уряд разом із нами, разом із Міністерством енергетики шукає оптимальний шлях для того, щоб розробити програму, згідно з якою після закінчення опалювального сезону можна буде повернутися до цього питання (підвищення тарифів)», — сказав очільник НКРЕКП.

Читайте також: Рада не підтримала мораторій на підвищення тарифів на газ і тепло. Законопроєкт відправили на доопрацювання

Нагадаємо

  • Раніше «Мінфін» писав, що Кабмін подав до Верховної Ради законопроєкти, які передбачають мораторій на підвищення тарифів на період воєнного стану та шість місяців після його завершення.
  • 29 липня Верховна Рада підтримала урядовий законопроєкт про мораторій на підвищення тарифів на опалення, гарячу воду та газ.
  • У серпні президент підписав закон про мораторій на підвищення комунальних тарифів на період воєнного стану та шість місяців після його скасування.