►Читайте сторінку «Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

Нові ліміти

Для Києва на рівні 948 МВт на день та 608 МВт на ніч (22 січня ліміт був на день 985 МВт, нічний — 627 МВт). В пікові години навантаження при поточній температурі повітря це 65% від потреби електроенергії міста включаючи побутових споживачів, промисловість та критичну інфраструктуру.

Для Київської області на рівні 678 МВт на день та 559 МВт на ніч (22 січня ліміт був денний — 704 МВт, нічний — 576 МВт). В пікові години навантаження при поточній температурі повітря це 50% від потреби електроенергії області включаючи побутових споживачів, промисловість та критичну інфраструктуру.

Для Одеської області встановлене обмеження споживання на рівні 580 МВт на день та 412 МВт на ніч, для Дніпропетровської області на день — 1149 МВт, на ніч — 1009 МВт.

Читайте також: Зменшилось виробництво електроенергії. В Укренерго розповіли про ситуацію в енергосистемі

Нагадаємо

  • Енергосистема України вже пережила 12 ракетних атак ворога та 14 ударів БПЛА по енергооб'єктах.
  • Крім цього, понад 10 ГВт основних встановлених потужностей наразі недоступні українській енергосистемі і знаходяться під контролем ворога. Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС.