Тактичну сорочку у військовому середовищі не замінити звичайною з багатьох причин. Її розроблено спеціально для носіння під розвантаження та бронежилет, вона не натирає, має м'які шви та анатомічний крій. Важливо також, що така сорочка гарантує комфорт і в холодну, і в спекотну пору року. За рахунок чого? І чому саме тактична сорочка взята на озброєння не тільки військовослужбовцями, а й захопленими поціновувачами активного відпочинку та екстриму?

Тактична сорочка та звичайна: що в них спільного?

Якщо про звичайну сорочку ми знаємо все і легко уявляємо, для чого вона слугує в офісі, під час урочистостей чи на прогулянці, з тактичним виробом усе інакше.

Головна відмінність тактичної сорочки — її універсальність у будь-якій ситуації. Захисні кольори допомагають злитися з навколишнім середовищем під час виконання бойового завдання чи, наприклад, під час полювання. Разом з тим, виріб підходить і для того, щоб підкреслити стиль під час екскурсії чи подорожі.

Як і звичайна сорочка, тактичне обмундирування відшивається в різноманітності розмірів: від мініатюрного 44-го до богатирського 60-го. Це додатковий критерій для впевненості в комфорті: як і повсякденне вбрання, тактичний виріб можна підібрати точно по фігурі, а анатомічний крій забезпечить свободу рухів і зручне прилягання тканини до тіла.

Є у тактичних сорочок спільні риси і зі спецодягом для мандрівників. Якщо перші призначені для носіння під бронежилетом, то другий забезпечує безпеку та зручне носіння важкого похідного рюкзака. Ось чому тактичний виріб легко замінює спеціальні елементи одягу для туризму та альпінізму.

Відмінності тактичної сорочки від звичайної

Розбиратись у відмінностях тактичної сорочки також варто, відштовхуючись від характеристик звичайної:

1. Тактичний виріб пошито з різних видів тканини. Більш щільна і зносостійка тканина на комірі та рукавах забезпечує нерухомість одягу під розвантаженням. Мембранний матеріал на спині та в районі торсу швидко відводить вологу і не дає тілу перегріватися чи мерзнути.

2. Простота в догляді: тактична сорочка не потребує прасування, брудниться і витирається значно менше, ніж звичайна. Сохне вона також набагато швидше.

3. Еластичність матеріалу та швів забезпечує зручність носіння тактичної сорочки, ніби це повноцінна білизна. Вона не відчувається під вагою бронежилета і зручно лежить під курткою, бушлатом чи флісовою кофтою.

4. Кишені розташовані нестандартно для звичайного одягу і необхідні для збереження, а також легкого доступу до всіх необхідних дрібниць. Тому вони знаходяться на рівні плеча та манжети.

5. Невелика вага гарантує свободу руху і швидке виконання будь-яких завдань. Такий виріб забезпечує не тільки поставу та зібраність, а й максимальний комфорт.

6. Купити справжню тактичну сорочку від надійного виробника можна лише у спеціалізованому магазині чи військторзі, такому як «Моментум». Якість пошиття гарантована правильними лекалами та відповідністю стандартам для виготовлення військового обмундирування. Цей варіант є універсальним, тож тактична сорочка — рішення для кожної людини, яка веде активний спосіб життя за будь-якої пори року.