Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

Деталі

«Усього ЄС з початку року підтримав Україну на суму в 19 млрд євро. Але увага під час обговорення сьогодні була більше прикута до наступного року, оскільки для України дуже важливо мати передбачуваний, надійний та стабільний притік надходжень», — сказала фон дер Ляєн.

Вона зауважила, що за оцінкою європейської сторони, а також за інформацією, що надходить від уряду України, країна наступного року потребуватиме від 3 до 4 млрд євро на місяць для покриття базових потреб.

Читайте також: США мають намір надати Україні найбільший пакет допомоги

Ця сума, за словами президента Єврокомісії, буде спільно фінансуватися Євросоюзом, його партнерами та друзями у США та міжнародними фінансовими інституціями.

«Дискусія торкалася виділення суми 1,5 млрд євро на місяць для України, що буде фінансуватися Європейським Союзом. У цілому це складає суму у 18 млрд євро протягом наступного року. Це той обсяг, на який Україна може розраховувати, який буде стабільним та передбачуваним джерелом надходження коштів. Ми доручили міністрам фінансів розробити необхідний механізм», — зауважила фон дер Ляєн.