►Підписуйтесь на «Мінфін» в Instagram: головні новини про інвестиції та фінанси

Акції Twitter на цій новині підскочили на 18%, до $49,99, після чого торги було припинено.

Історія з покупкою Twitter

У квітні Twitter оголосив, що домовився з Маском про покупку соцмережі за $44 млрд. Але вже в травні бізнесмен повідомив, що відмовляється від угоди до того моменту, поки компанія не розкриє інформацію про частку ботів і спам-аккаунтів серед реальних користувачів.

За оцінкою самого Маска, частка фальшивих та спам-акаунтів у мережі становить 20−25%. У липні Маск остаточно відмовився від угоди, про що повідомив Twitter.

Читайте: Ілон Маск намагається відмовитися від покупки Twitter за $44 млрд

У відповідь на це Twitter подав до суду на Маска. Компанія заявляла, що поведінка Маска рівносильна «несумлінності». Засновник Tesla у відповідь подав зустрічний позов — позовну заяву було складено на 164 сторінках, а сам Маск попросив суд не розкривати подробиці документа.

Акціонери Twitter своєю чергою у вересні схвалили продаж Маску компанії за $44 млрд.

Наприкінці літа Маск знайшов нову причину відмовитися від покупки Twitter. Юристи бізнесмена послалися на заяви колишнього керівника служби безпеки Twitter Пейтера Затко, який звинуватив компанію у недостатньому захисті даних користувачів.

Читайте також: Угода з покупки Twitter на межі зриву: де Маск шукає гроші і до чого тут російський капітал

Юристи вказали, що звинувачення Затка означають, що Twitter порушив умови угоди. Вони також звернули увагу на слова Затка про те, що керівництво соцмережі не знало, скільки облікових записів у соцмережі є спамними або фейковими.